Mitrović: Pribojavali smo se ovog derbija!

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da se ekipa pomalo pribojavala ’večitog derbija’ sa Partizanom.  Tenzija, koškanje, „treš tok“. . . Sve je to normalno! „Naravno, u granicama normale“, poručio je Zvezdin kapiten.

Košarka 26.04.2017 | 10:45
Mitrović: Pribojavali smo se ovog derbija!
’Crveno-beli’ savladali su Partizan rezultatom 85:74 u ’večitom derbiju’ koji je obeležio drugo kolo Košarkaške Superlige.

Mitrović je bio najbolji u redovima svoje ekipe sa 17 poena i po 4 skoka i asistencije.

„Osećao sam se dobro na terenu. Dobro sam otvorio meč i mnogo je lakše kada tako počnete. Dobijete samopouzdanje i iz tog samopouzdanja krenu i dobre stvari. Mnogo mi je bitnije da smo slavili jer smo se pribojavali ovog derbija“, rekao je Mitrović.

On je dodao da je rezultat dobar i ako se bude gledao međusobni skor.

„Kolika god da je razlika u kvalitetu, ne samo ove, već i ranijih sezona, retko kada se desi da se derbi lako dobije. To se pokazalo i večeras. Za nas je derbi došao možda i nešto ranije, nismo na nivou na kojem želimo da budemo, ali mi je drago što smo zabeležili trijumf dvocifrenom razlikom. Imamo zalihu za drugi deo sezone. Polako podižemo formu i bićemo sve bolji iz utakmice u utakmicu“, dodao je Mitrović.

Bila je to, vrlo verovatno, partija sezone kapitena Crvene zvezde Luke Mitrovića. Dalekometni hici, ofanzivni skokovi, požrtovovanje u odbrani.... Od nabrojanih sastojaka bila je satkana igra mladog krilnog centra.

Da, bilo je i verbalnih duela sa igračima Partizana, posebno Lukovićem, ali potencijalni reprezentativac je poručio da je to sastavni deo derbija.

„Svi su motivisani u derbiju, uvek ima malo tenzije, koškanja „treš toka“... Sve je to normalno i sve je to draž derbija. Da nema toga, ne bi se ovaj meč nazivao derbijima. Sve dok je u granicama normale, to je dobro. Ali ne treba izjavama dizati tenziju“, poručio je Luka Mitrović.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar