EL: Fenerbahče je več na ''fajnal-foru''!

Dominacija u pravom obliku - Fenerbahče je na Fajnal foru! Panatinaikos pometlan u tri poteza! Drugu godinu zaredom PAO izbačen iz četvrtfinala bez trijumfa - 79:61.

Košarka 25.04.2017 | 21:50
EL: Fenerbahče je več na ''fajnal-foru''!
Fenerbahče je prvi učesnik Fajnal fora Evrolige za 2017. godinu!

Posle dva rutinska brejka usred Atine, turski šampion završio je kompletan posao oko plasmana na završni turnir Evrolige, pošto je na svom terenu razbio Panatinaikos u paramparčad - 79:61 (18:17, 19:13, 15:12, 27:19).

Fenerbahče je tako overio plasman na završni turnir treću godinu zaredom, dok je Panatinaikos posle prošlogodišnjeg „metljanja“ od Baskonije doživeo istu sudbinu i u okršaju protiv jednog od glavnih favorita za overavanje šampionske krune. 

Ovaj put Bogdan Bogdanović nije bio glavni režiser Fenerove pobede, već su to učiniliBobi Dikson, Džejms Naneli Jan Veseli i Ekpe Judo, pre toga i Nikola Kalinić, da bi njegov sunarodnik samo stavio prepoznatljivi pečat na Fenerovu dominaciju u duelima sa Panatinaikosom.

Verovali su navijači Fenera da će njihovi miljenici rešiti posao već u trećoj utakmici, zbog čega su na vrlo domišljat način poslali poruku atinskom velikanu da je vreme da pakuje kofere i ide kući. 

Ni u ovoj utakmici Panatinaikos nije imao izraženih šansi da uzme pobedu, uprkos tome što se nalazio u situaciji da pobedi ili padne na kolena. Tek nešto manje od jednog poluvremena tim Ćavija Paskvala uspeo je da se drži ravnomerno sa rivalom, ali tek neposredno pre isteka 20. minuta sve je palo u vodu. 

Prvo je Naneli pogodio trojku kojom je rezultatski konačno odvojio Fenerbahče (32:26), da bi se Kalinić i Datome potrudili da se opipljiva razlika zadrži do odlaska na veliki odmor. Početkom drugog poluvremena Kalinić je svojom drugom trojkom na utakmici doneo prvu dvocifrenu razliku (47:37), ubrzo je proradio i Bogdanović, pa je svih 10 poena ubacio u drugom delu igre.

A onda je Fenerbahče serijom trojki potpuno razbio Panatinaikosovu koncepciju. Tresli su mrežicu Dikson, Datome i Naneli, zatim i Bogdanović i tako brojali do ukupno 12 dalekometnih hitaca. Dok su Veseli i Judo sa ukupno 16 skokova, te četiri blokade Letećeg Čeha, potpuno zaključali prilaze reketu.

U redovima gostiju jedino je Kej Si Rivers bio na visini zadatka. Meč je završio sa 16 poena, a teško da bi Panatinaikos uspeo da uradi nešto više čak i da je imao još jednog raspoloženog igrača na terenu. Kris Singlton imao je 12 koševa, ostali su bili na jednocifrenim brojkama, a Janis Burusis, Džejms Feldin i Majk Džejms zajedno su skupili tek 15 koševa!

Kod Fenera najefikasniji bio je Dikson sa 13 koševa, jedan manje dao je Naneli, dok suKalinić, Bogdanović (8sk, 7iz), Datome i Judo (10sk) imali po deset poena. 

EVROLIGA - ČETVRTFINALE - DRUGI MEČEVI

Utorak: 

Fenerbahče - Panatinaikos 79:61
/Dikson 13 - Rivers 16/

21.00 Baskonija - CSKA Moskva

Sreda: 

18.30 Anadolu Efes - Olimpijakos
20.15 Darušafak - Real Madrid

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar