Konte proziva Mančestere zbog trošenja, ili svog gazdu?!

Italijanski menadžer, koji je na putu da osvoji titulu u Premijer ligi, "prozvao" Mančester junajted i Mančester siti koji su potrošili veliki novac na sklapanje tima prethodnih sezona. Ili je hteo da poruči Abramoviču da želi više?

Fudbal 26.04.2017 | 23:37
Konte proziva Mančestere zbog trošenja, ili svog gazdu?!
Kako stvari sada stoje - Čelsi će osvojiti titulu u Premijer ligi, a na dobrom su putu da uzmu i "duplu krunu" pošto su izborili i finale FA Kupa u kome će se sastati sa Arsenalom.

Sa ekipom koju su Žoze Murinjo, i potom njegov kratkoročni naslednik Gus Hidink, vodili do desetog mesta u Premijer ligi prošle sezone, uz dodatak Davida Luiza, Mišija Batšuaija, Markosa Alonsa i N'Goloa Kantea - Antonio Konte je napravio veliki iskorak.

Naišao je na veliki pritisak na početku, zaređao dva teška poraza u derbijima, pa promenio formaciju i počeo da "melje" sa nekim novim Čelsijem.

Ima četiri boda više od Totenhema, koga je nedavno nadigrao u FA Kupu (4:2), i čvrsto veruje da će njegova ekipa uspeti da obrani ovu prednost koja je ne tako davno glasila i deset bodova razlike, međutim poneki pad je morao da usledi za "plavce".

Čini se da sada već razmišlja o sklapanju ekipe za narednu sezonu, pa je upitan da prokomentariše i duel timova iz Mančestera, Sitija i Junajteda, i tada je skrenuo pažnju na to da su oni potrošili više novca od Čelsija tokom prethodnog prelaznog roka (150 i 165 miliona funti), ali i u sezonama iza nas. 

Kao i da je zaboravio koliko je novca "prosuo" Roman Abramovič od kupovine kluba...

"Ove sezone je važno shvatiti da ne pobeđuje onaj ko potroši više novca. U suprotnom, da je tako, šampioni ne bi bili ni Čelsi ni Totenhem ni Arsenal ni Liverpul. Razumete?", obratio se on novinarima sa jasnom namerom da "čika" Žozea Murinja i Pepa Gvardiolu.

Međutim, da li je ovime "gađao" svog gazdu Romana Abramoviča i tako mu poručio da će naredne sezone, kada tim bude igrao i evropska takmičenja, biti nemoguće ponoviti uspehe, i nadmašiti ih, ako ne "odreši kesu" i ispuni obećanja?

Prethodnih meseci spominju se pojačanja poput Romelua Lukakua, Virdžila van Dajka, Marka Veratija, Artura Vidala i drugih, ali to su sve igrači koje "pikiraju" i njihovi rivali.

Takođe, Čelsi je u toku sezone ostao bez Ivanovića, Mikela, Oskara...

"Vidite da oni svake sezone troše mnogo novca. Pravo je svakog kluba da radi kako misli da je najbolje i svaki klub bira strategiju. Ova sezona za nas je veoma važna jer pravimo nešto za ubuduće. Polako želimo da postanemo prava sila!", objasnio je Italijan.

On je naveo i da će mu titula sa Čelsijem biti draža od tri osvojene sa Juventusom s obzirom da smatra da je Premijer liga najjača liga na svetu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar