Prva KONKRETNA ponuda za Grizmana!

Da li ćemo od nove sezone gledati francuski trio u Mančester junajtedu?

Fudbal 26.04.2017 | 23:00
Prva KONKRETNA ponuda za Grizmana!
Mančester junajted je prvi od niza zainteresovanih klubova koji je napravio "konkretan kontakt" u vezi sa kupovinom Antoana Grizmana, izjavio je menadžer fudbalera Atletiko Madrida, Erik Olats.

Šta taj "konkretan kontakt" znači, nije precizirao, ali jeste značajna informacija, jer je prvi put zvanično potvrđeno ono što se šuška mesecima da Mančester junajted planira kupovinu ovog napadača, čija je vrednost procenjena na gotovo 100 miliona evra.

Bilo bi zanimljivo ako bi ovaj transfer bio ostvaren, jer bi Mančester junajted u tom slučaju imao dvojicu igrača za koje je platio 100 miliona evra i obojica su Francuzi - Pol Pogba i Grizman. A "đavoli" bi imali trojicu vanserijskih fudbalera iz Francuske, dodajući Marsijala.

Ali, dodao je Grizmanov agent, Junajted nije jedini koji hoće Grizmana. On je rekao da su interesovanje pokazali i (očekivano) Mančester siti, Čelsi, Barselona i Real - klubovi koji uz još nekoliko u Evropi to sebi mogu da priušte.

"Trenutno smo u fazi da prikupljamo informacije od klubova koji imaju konkretna interesovanja. U ugovoru Grizmanovo obeštećenje je 100 miliona evra, tako da nema tu mnogo kandidata - Junajted, Siti, Čelsi, Barselona i Real Madrid. Mančester junajted je bio prvi koji je poslao predstavnike da sa nama razgovaraju i oni su izneli svoje želje", otkrio je Grizmanov agent.

Paralelno, Grizman (26) i njegov agent pregovaraju sa njegovim sadašnjim klubom, Atletiko Madridom, oko produžetka ugovora. Atletiko je ponudio Grizmanu bolje uslove ili nadogradnju postojećih benefita, ali i iskazao želju da poveća obeštećenje.

Prema informacijama sa Ostrva, trener Mančester sitija Pep Gvardiola je u internim razgovorima i planovima u klubu, označio Grizmana kao "najvažniju, prvu metu" u predstojećem prelaznom roku. Ono što Mančester sitiju i Gvardioli predstavlja težak zadatak jeste - kako ubediti Grizmana da ne ode u "crveni deo" Mančestera, gde se nalazi Old Traford a tamo je i Grizmanov veliki prijatelj - Pol Pogba.

Čelsi nije bez šansi. Najavljenim odlaskom Dijega Koste u Kinu, ostalo bi upražnjeno mesto prvog napadača, a kasa londonskih "plavaca" bi bila puna i spremna za "pražnjenje" na leto. Nesumnjivo je važan i sportski motiv, a Antonio Konte planira pohod na krov Evrope.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar