Džeko izvrijeđao Spaletija zbog izmjene!

Roma je u poslednjoj utakmici 33. kola italijanske Serije A pobedila Peskaru u gostima (4:1), ali trijumf je ostao u senci verbalnog sukoba napadača i trenera.  Roma gazi, svlačionica puca - Džeko žestoko izvređao Spaletija! Rimski dvoboj u Peskari: Ko je velik i zastrašujuć, a ko se opet pravi pametan?! Edin Džeko vs Lučano Spaleti. . .

Fudbal 25.04.2017 | 12:00
Džeko izvrijeđao Spaletija zbog izmjene!
Lučano Spaleti, trener ekipe iz Rima, u 71. minutu utakmice odlučio je da iz igre izvede Edina Džeka, što se inače prilično smirenom “Bosanskom dijamantu” nije svidelo pa je burno reagovao i uz psovke napustio teren.

Reprezentativac BiH (25 golova ove sezone), koji se inače bori sa Belotijem iz Torina (25), Ikardijem iz Intera (24) i Iguainom iz Juventusa (23) za titulu najboljeg strelca Serije A, bio je iznenađen Spaletijevom odlukom, pa je treneru uz odmahivanje rukom na maternjem jeziku odbrusio: “Idi pre u pi... mat...nu. Je.i se, jesi li ti normalan?!”. Zatim mu je dobacio nešto i na italijanskom, a Spaleti je kraj aut linije insistirao da mu ponovi reči jer ga nije razumeo.

Džeko je sa terena produžio pravo u svlačionicu, a ne na klupu za rezervne igrače, tako da logično nije ni došao u situaciju da se pozdravi ili odbije pozdrav sa Spaletijem.

“Nije došao na klupu? Još bolje što nije, jer me je strah, ipak je Džeko veliki momak”, ironičan je bio Spaleti posle incidenta.



Roma je sinoć pregazila Peskaru na njenom terenu i prišla korak bliže direktnom plasmanu u Ligu šampiona, ali je kompletan utisak ubedljivog slavlja Vučice donekle u senku bacila situacija iz 71. minuta, kada je igru napuštao najbolji strelac ovog tima Edin Džeko.

Očigledno nezadovoljan što neće biti u prilici da postigne pogodak u trci za zlatnu kopačku Evrope reprezentativac Bosne i Hercegovine je žestoko izvređao LučanaSpaletija dok je izlazio sa terena.

Odličnog golgetera je pokušao donekle da obuzda Kevin Strotman, ali ga ovaj nije poslušao već je prvo na maternjem, a onda i na italijanskom uputio svima dobro poznate teške reči na račun šefa struke.

Spaletiju nimalo nije prijalo, ali je izostala njegova reakcija na samom terenu, što ne znači da je nije bilo u svlačionici.

Ove sezone najbolji igrač Rome i jedan od glavnih kandidata za najboljeg strelca Serije A. Ipak, Edin Džeko na gostovanju u Peskari nije imao svoj najbolji dan, pa nije uvećao golgeterski učinak. Ali ga svejedno nije obradovala odluka trenera Lučana Spaletija da ga izvede iz igre u 70. minutu.

Ispsovao je Džeko, onako po balkanski, šefa struke, a italijanski mediji prenose i da mu je na kraju dobacio: “Opet se praviš pametan?“.

Džeko je bio prilično nervozan i posle utakmice, pa nije u miks zoni stao i kao što je uobičajeno porazgovarao sa novinarima. Ali zato je dobio diplomatsku packu od večerašnjeg kapitena Radže Najngolana.

“Ove golove postiže mnogo golova i bio je odlučan da to uradi i danas. To mogu da razumem, ali sa druge strane šefovi izbori moraju da se poštuju“, rekao je Najngolan, koji je i sam imao određenih nesuglasica sa Spaletijem.

Da ne podsećamo da se Spaleti svađao i sa ikonom Rome Frančeskom Totijem. A šta na ovaj poslednji incident kaže sam Spaleti?

“Baš je bio ljut, plašio sam se da ne krene ka meni. Džeko je velik momak“, šaljivo je rekao i potom u ozbiljnijem tonu dodao da je morao i da odmori najboljeg strelca ekipa za naredne, vrlo važne mečeve.

“Sledi nam gradski derbi sa Lacijem, zatim imamo Milan, pa Juventus. Ne mogu te tri utakmice da igram bez njega. Nemam baš toliko izbora u napadu. Pokušaćemo da rešimo problem“.

Jasno je - Spaletiju je prioritet plasman u Ligu šampiona. A Džeko? Možda mu povremeno i ta Zlatna kopačka pomuti razum? Trenutno u Seriji A: Beloti 25 golova, Džeko 25, Ikardi 24, Iguain 23, Mertens 22, Imobile 20...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

muha

25.04.2017 10:17

Pa i nije ga trebao mijenjati, treba imati malo respekta najboljem strijelcu Rome ikada...

ODGOVORITE