Ko to Denveru "otima" Teodosića?!

Kapiten košarkaša Srbije Miloš Teodosić naredne sezone gotovo sigurno će obući dres nekog NBA kluba, a kako prenosi "Njujork post" red za potpis našeg reprezentativca je prilično dug. Osim Denvera za koji nastupa Nikola Jokić, za "najboljeg asistenta na planeti", kako je nazvan u pomenutom članku, zainteresovana je Juta u kojoj je pomoćni trener Igor Kokoškov, ali sve više i - Bruklin Netsi.

Košarka 25.04.2017 | 19:15
Ko to Denveru "otima" Teodosića?!
Generalni menadžer Netsa Šon Marks posetio je Moskvu (i vlasnika kluba Mihaila Prokohorova, koji tamo vodi ONEXIM kompaniju), a iskoristio je i priliku da odgleda evroligaške duele CSKA i Baskonije, te da vidi Teodosića "u akciji". Ruska ekipa je slavila u oba moskovska susreta a kapiten "orlova" bio je jedan od najboljih na parketu.

- Slušajte, Teodosić je sjajan igrač, tu nema nikakve sumnje, ali Evropa ima mnogo košarkaša. Kada sam poslednji put bio na Starom kontinentu gledao sam osam različitih timova. Kada je moj pomoćnik Trajan Langdon bio tamo, on je pratio drugih 10 timova. Mi posmatramo gomilu igrača, pa bi bilo neodgovorno da kažem da smo samo na jednog obratili pažnju - rekao je Marks.

Generalni menadžer Netsa naglasio je da njegovo mišljenje nije presudno kada se razmatra o dovođenju novih igrača.

- Ne možemo samo da dođemo trenerima i da kažemo: "ovo vam je tim". Oni takođe moraju da daju svoj glas kada novi igrač treba da dođe u klub, jer su upravo treneri ti koji će raditi na njihovom razvoju - naglasio je Marks.

Sa druge strane, poznati košarkaški analitičar Fren Frašila smatra da bi Juta bila takođe moguća destinacija za Teodosića, pre svega zbog trenera Kvina Snajdera. Snajder je bio pomoćnik Etorea Mesine u CSKA i tokom svog boravka u Moskvi razvio je dobru saradnju sa kreatorom igre "orlova", ali isto tako ga vidi i kao organizatora igre Bruklina.

- U ofanzivnom smislu, Teodosić je jedan od najboljih asistenata na planeti. On neće "grejati klupu" jer je briljiantan napadač koji voli da se nadmeće. Osoba njegovih godina i građe, tražiće sredinu u kojoj će moći brzo da se uklopi i dobije loptu, sredinu gde će da zažmure na njegove nedostatke i da mu dopuste da igra kao što zna, kao jedan od najboljih "pik en rol" igrača na planeti. Mogu da ga vidim u sistemu Kenija Etkinsona (trenera Bruklina), koji se razume u evropsku košarku, tempo, stil igre - rekao je Franšila.

Sa učinkom 20-62, Bruklin Netsi su i zvanično najgori ovosezonski NBA tim. O Teodosiću mogu da razmišljaju kao eventualnom pojačanju jer on nikada nije biran na draftu. Što se kapitena "orlova" tiče, kao 30-godišnjak briljira u elitnom evropskom klupskom nadmetanju. Odbranu evroligaškog prestola, koji je osvojio prošle godine, sprovodi u delo uz 16,3 poena, 7,2 asistencije, 2,2 skoka i 0,5 osvojene lopte po jednom nastupu. U prva dva četvrtfinalna meča sa Baskonijom je briljirao - na uvodnom je ubacio 22 poena, uz pet asistencija, a u drugom 16, uz osam uspešnih progravanja saigrača.

Izvor: blic.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dejan

26.04.2017 12:57

Mogao bih ga zamisliti i u CZ na jednu sezonu, ali sa ulaganjem u tim koji bi bio konkurentan za Final 4 u Beogradu sledece godine, nerealno, ali ako ima neko ko bi to uradio zbog Beograda, Srbije...to je Teo

ODGOVORITE