Šarapovu čeka veliki izazov na povratku!

Ruska teniserka saznala je ime prve protivnice sa kojim će zvanično odmeriti snage nakon isteka 15 meseci suspenzije na turniru u Štutgartu.

Tenis 24.04.2017 | 21:45
Šarapovu čeka veliki izazov na povratku!
Marija Šarapova u sredu će i zvanično odigrati prvi meč posle Australijan Opena prošle godine. Njoj baš tog dana ističe 15-mesečna suspenzija zbog korišćenja nedozvoljene susptance meldonijum.

Od ranije je poznato da će Ruskinja prvi meč po isteku kazne igrati na turniru u Štutgartu, koji je osvajala tri puta u nizu, u periodu od 2012. do 2014. godine, a saznala je i ime prve rivalke.

Šarapova nema WTA renking posle duge pauze, ali kao višestruka grend slem šampionka ima pravo na neograničeni broj specijalnih pozivnica organizatora, što je iskoristila i u Štutgartu.

Povratnički duel igraće protiv Roberte Vinči, koja na WTA listi zauzima 36. mesto. Iskusnu Italijanku odlično poznaje, a do sada su dva puta u karijeri odmeravale snage. Doduše, vrlo davno, i oba meča Ruskinja je rešila u svoju korist, i to ubedljivo.

Na US Openu, 2007. rivalki je prepustila samo jedan gem (6:0, 6:1), dok je pre pet godina u Indijan Velsu pobedila, takođe, lako - 6:2, 6:1.

Veliki broj tenisera nije sa osmehom dočekao povratak Šarapove na teren. Smatraju da posle najozbiljnijeg prekršaja koji sportista može da napravi, ne treba da ima povlašćeni status, već da skrene "od nule".

Ipak, lepa Ruskinja ne brine zbog toga.

"Uopšte ne razmišljam o tome. Znam da imam poštovanje na terenu i to vidim u odnosu rivala prema meni", poručila je bivša "broj jedan".

Šarapova, koja je poslednji meč odigrala krajem januara 2016. u četvrtfinalu Australijan Opena, kada ju je eliminisala Serena Vilijams, pre nekoliko dana doputovala je u Nemačku gde se vredno priprema za početak turnira u Štutgartu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar