Nova titula, Tipsarević hita ka top 50!

Srpski teniser Janko Tipsarević osvojio je titulu na čelendžeru u Ćingdauu i nastavio povratak u vrh svetskog tenisa.

Tenis 23.04.2017 | 10:15
Nova titula, Tipsarević hita ka top 50!
Tipsarević je u finalu savladao Otea Oskara iz Nemačke sa 6:3, 7:6 (11-9) i stigao do trećeg trofeja od početka godine.

On je sa dva brejka rešio prvi set u svoju korist, da bi u drugom ispustio prednost, potom jurio protivnika, a onda u dramatičnom taj brejku završio posao za skoro dva sata igre.

Janko je osvojio 100 bodova u kineskom gradu i to će mu doneti dodatni skok na ATP listi, pa će od ponedeljka biti 71. igrač sveta.

Janko Tipsarević uspešno se vratio posle pauze nakon povrede. Izabrao je da igra na čelindžeru u kineskom gradu Ćingdau i ta odluka bila je - pobednička.

Srpski teniser je osvojio pehar, jer je u finalu savladao Nemca Oskara Otea u dva seta - 6:3, 7:6, (11:9).

Mladi Ote, koji na ATP listi zauzima 367. mesto, pokazao se kao tvrd orah, pa je Tipsarevića posebno namučio u drugom setu.

Dvadesettrogodišnji Ote je prvi napravio brejk (2:0), ali je Janko uspeo brzo da se vrati (3:3), a potom je Nemac spasio i meč loptu u 11. gemu. Nakon toga pokušao je da uvede duel u treći set, izborio taj-brejk, a u njemu se borio kao lav. Tipsarević je iskoristio tek šestu meč loptu (ukupno sedmu na meču) i posle 112 minuta igre podigao pehar.

Tipsareviću će za trofej u Ćingdau, koji se igrao za nagradni fond od 125.000 dolara, pripasti ček na 18.000 dolara i 100 bodova za ATP listu.

To znači da će od sutra napraviti veliki korak na listi najboljih tenisera sveta, pa će se naći ispod 75 mesta, odnosno posle dužeg vremena postaće treći reket Srbije, jer će prestići Dušana Lajovića.

Tipsi je ovo treći pehar u 2017. godini na čelindžerima, jer je u januaru osvojio dva vezana u Bangkoku.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar