Tenzija u Partizanu pred derbi!

Napetost u ekipi na početku Superlige manifestovala se kroz verbalni duel šefa stručnog štaba i kapitena.

Košarka 23.04.2017 | 20:45
Tenzija u Partizanu pred derbi!
Buka koja je iz svlačionice Partizana u petak doprla i do predstavnika "sedme sile", pokazala je da se u taboru nekadašnjeg šampiona "zakuvalo" i da je bled nastup u pobedi nad Vršcem (86:76) proistekao i iz problema o kojima se do sada nije mnogo znalo, a još manje pričalo i pisalo.

Nervoza koju je kapiten Novica Veličković nagovestio na terenu, odmah posle utakmice, a o kojoj Aleksandar Džikić nije govorio na prilično "šturoj" konferenciji za novinare, prešla je u međusobne varnice koje su dan kasnije i javno izašle u prvi plan.

"Večernje novosti" objavile su da se moglo čuti i da je Džikić nudio ostavku, kao i da će naredni dani pokazati hoće li napustiti klub.

Da li je adrenalin preuveličao reakcije ili je neslaganje trenera i (barem dela) svlačionice došlo do tačke sa koje se teško može nazad? U subotu konkretnih odgovora na ta i druga pitanja nije bilo, s obzirom na slobodan dan koji su neki košarkaši iskoristili i za odlazak na fudbalsku utakmicu Partizan - Vojvodina.

Već od nedelje, najveći fokus crno-belih biće usmeren ka "večitom derbiju" protiv Zvezde, zakazanom za utorak, a ostaje da se vidi šta će se i da li će se bilo šta vanredno zaista dogoditi.

Posle trovanja u Nišu, a i u nekim drugim situacijama, pokazalo se da Partizan u pomoćnom treneru Nenadu Čanku svakako ima spremno makar privremeno rešenje, za slučaj da Džikić "prelomi" i napusti tim dok sezona još traje.

Čanak je pokazao na evropskim i "jadranskim" utakmicama, kao i na Kupu Koraća, da je u stanju da uskoči u ulogu šefa struke i da odmeni Džikića, što je uradio i u četvrtak, na najavnoj konferenciji za novinare u "Kući košarke", u prisustvu šefova struke ostalih superligaša.

Prema saznanjima MONDA, narednih dana ne bi trebalo očekivati drastične vesti iz Humske, ali bi ove informacije mogle biti nagoveštaj scenarija za leto i eventualnih rastanaka po završetku Superlige, u kojoj crno-beli objektivno ne mogu previše da profitiraju, jer je Crvena zvezda dokazala klasu i apsolutni je favorit za titulu, ali ni previše da izgube, jer bi trebalo da se desi čudo pa da se plasiraju niže od četvrtog mesta i tako ne izvade "vizu" za ABA ligu 2017/18.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar