Vlade Divac dobio asistenta u Sakramentu!

Čoveka koji je Detroitu doveo Miličića! Skot Peri biće potpredsednik svih košarkaških operacija Kingsa i desna ruka legendarnom srpskom centru.

Košarka 23.04.2017 | 16:45
Vlade Divac dobio asistenta u Sakramentu!
Najavljivalo se sedmicama, sada je zamisao sprovedena u delo - Generalni menadžer Sakramenta Vlade Divac dobio je asistenta u hijerarhijskom sistemu kluba koji će biti zadužen za sve sportske operacije. U pitanju je iskusni košarkaški radnik Skot Peri, koji je postavljen za potpredsednika i desnu ruku legendarnom srpskom centru.

Kako je objašnjeno na zvaničnom klupskom sajtu, čovek sa dve decenije operativnog iskustva u NBA ligi imaće zaduženje da na dnevnoj bazi izveštava Divca o svim poslovima obavljenim unutar sistema, uključujući rad u kancelariji, krojenje rostera za tim, ali i razvojni deo, odnose sa svakim igračem, strategija skautinga i pregovore sa slobodnim igračima.

„Presrećan sam što je Skot u našem timu. Njegovo veliko iskustvo u Ligi i radu s talentima pomoći će nam da napredujemo, da se podižemo i izgradimo tim pobednika“, rekao je Divac.

Peri se Sakramentu priključio posle navršenih pet godina rada u Orlandu. Pre toga proveo je 12 godina u Detroitu, gde je bio skaut zadužen za talente sa koledža, u međuvremenu je bio i direktor kluba, ali i potpredsednik košarkaških operacija. 

Podsećanja radi, Peri je čovek koji je na čuvenom NBA Draftu 2003. godine draftovao Darka Miličića sa druge pozicije, ispred Karmela Entonija. Ali, on je kasnije priznao da je želeo Mela, s tim da su mu iz kluba „savetovali“ da uzme srpskog centra. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar