EL - 1/4-finale: "Brejk" u Pireju, Olimpijakos - Efes 1:1!

Atinski crveno-belih ispustili prednost domaćeg terena! Grin promašio trojku za pobedu - Efes izvukao trijumf u Pireju! Anadolu došao do 1:1 u seriji - 73:71.

Košarka 21.04.2017 | 22:20
EL - 1/4-finale: "Brejk" u Pireju, Olimpijakos - Efes 1:1!
Iznenađenje u Atini!

Anadolu Efes uspeo je da iščupa pobedu na gostovanju Olimpijakosu, slavi s 73:71 i dođe do 1:1 u seriji. Bila je to veoma tesna utakmica u kojoj je Olimpijakos imao napad za pobedu, ali je Erik Grin promašio trojku u poslednjoj sekundi.

Efes je sada u situaciji da sa dve pobede u Istanbulu dođe do plasmana na Fajnal for.

U prvom poluvremenu Olimpijakos je igrao na krilima Vasilisa Spanulisa koji je bio poput džinovskog znaka pitanja sa kojim Efes nije znao šta da radi. Sve se kretalo okoBilija, a naravno pomoć je imao u svom vernom saputniku Jorgosu Printezisu.

Ipak, iako su se Pirejci i u nastavku kretali na pogon pomenutog dvojca, Efes je počeo da igra znatno bolje i preko Danstona i Hanikata potpuno su se vratili u igru. Inače, u tom periodu broj datih poena drastično je pao u odnosu na prvo poluvreme, a to je više odgovaralo gostima.

Poenima Hanikata Efes je došao do prednosti na nešto više od osam minuta do kraja i to je bio alarm Janisu Sfairopulosu da je brod počeo da se ljulja pod udarima vetra iz Turske.

Atmosfera se tada dodatno zagrejala, zagrmelo je sa tribina, a na pet minuta pre kraja Spanulis, Ertel i su pogodili trojke i dodatno uneli neizvesnot. U tom ritmu, poen za poen, igralo se sve do poslednja dva minuta. Kirk je na 48 sekundi pre kraja postigao dva poena i to se na kraju pokazalo kao odlučujuće. Grin je promašio trojku u poslednjoj sekundi.

Olimpijakos nije uspeo da preokrene i sada će morati da vadi kestenje iz vatre na gostovanju u Istanbulu. Biće to jako težak posao za Spanulisa, Printezisa i drugove. Prva dvojica su večeras briljirala, dali su po 20 poena, ali to nije bilo dovoljno.

Kod Efesa najefikasniji bio je Brajant Danston sa 16 datih poena.

Treća četvrtfinalna serija sigurno će se igrati bar u četiri utakmice!

Anadolu Efes utišao je Dvoranu mira i prijateljstva, savladavši Olimpijakos u dramatičnoj završnici, odlučujućim košem centra Aleksa Kirka, čak 48 sekundi pre kraja!

Pirejci su u poslednjih 70 sekundi promašili čak pet šuteva, počev od slobodnih bacanja Jorgosa Printezisa, zatim hica za dva Patrika Janga, promašene trojke Kostasa Papanikolaua, do poslednjeg pokušaja Erika Grina, za tri, uz zvuk sirene!

Iako se očekivalo da Vasilis Spanulis preuzme odgovornost, on je prenosio loptu, pa pod čvrstom odbranom dopuštao saigračima da preuzmu inicijativu i promašuju. Za to vreme, Efes nije odustajao, već je poenima visokih igrača ostvario istorijsku pobedu - svoju prvu u plej-ofu Evrolige na strani!

OLIMPIJAKOS - EFES 71:73 (22:23, 22:14, 10:14, 17:22)

Ekipu Velimira Perasovića ka trijumfu su, pre Kirka, poveli sjajni Derik Braun i Džejson Grejndžer, dok je na drugoj strani Printezis nagovestio da je spreman da duplira prednost Atinjana, ali u tome nije uspeo, jer je promašio možda i ključna slobodna bacanja pri rezultatu 71:71.

Najefikasniji igrač utakmice bili su upravo Printezis i Spanulis sa po 20 poena, dok je srpski centar Nikola Milutinov posle impresivne partije u prvom meču večeras postigao dva poena za osam minuta na parketu. Sa druge strane, najefikasniji u redovima Efesa bili su Danston sa 16 i Hanikat sa 15 poena.

Serija se sada seli u Istanbul, gde će u dvorani "Abdi Ipekči" treća utakmica biti odigrana u sredu, 26. aprila, a četvrta u petak, dva dana kasnije.

EVROLIGA: ČETVRTFINALE - Drugi mečevi

Četvrtak:

CSKA Moskva- Baskonija 84:82
/Teodosić 16 - Buboa 21/

Panatinaikos - Fenerbahče 75:80
/Džejms 22 - Bogdanović 25/ 

Petak:

Olimpijakos - Anadolu Efes 71:73
/Spanulis 20 - Danston 16/

21.00 Real Madrid - Darušafaka 

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar