KLS: Partizan jedva pobijedio Vršac u Pioniru!

Košarkaši Partizana pobedom su započeli takmičenje u Super ligi Srbije, pošto su u Beogradu pobedili Vršac sa 86:76 (21:26, 14:15, 26:22, 25:13).  Parni valjak trokirao, pa proradio! Partizanove porođajne muke, Vršac umalo do senzacije! Vršac se borio od prvog do poslednjeg minuta, ali na kraju ostao bez velikog skalpa.

Košarka 21.04.2017 | 22:10
KLS: Partizan jedva pobijedio Vršac u Pioniru!
Pobednike je predvodio Stefan Birčević sa 15 poena i šest skokova. Vanja Marinković dodao je 12 poena, Mihajlo Andrić 11, a Vilijam Hečer i Adin Vrabac po deset.

Najefikasniji u Vršcu bio je Stefan Fundić sa 17 poena i šest skokova. Koča Jovović dodao je 13, a Mirko Đerić 12 poena.

Vršac je poveo odmah na početku i kontrolisao je meč i rezultat. Nije Partizan imao rešenja pre svega za Stefana Fundića. Crno-beli su u prvoj četvrtini vodili u dva navrata, ali samo na kratko.

Gosti su u prvom poluvremenu imali i dvocifrenu razliku, ali su na odmor otišli sa šest poena prednosti, 41:35.

Predsnost Vršca u trećoj četvrtini iznosila je i 13 poena, posle trojke Mirka Đerića, 48:35. Partizan je dugo pokušavao da uđe u ritam, a uspeo je kada je zaigrao Stefan Pot i kada se raspucao Stefan Birčević.

Imao je Partizan nekoliko prilika da stekne vođstvo ,ali je to uspeo tek posle penala Birčevića, 75:74.

Posle toga je Branislav Ratkovica dao jedno bacanje, a onda je domaćin imao uspešne odbrane, da bi posle dve vezane trojke Mihajla Andrića došao do osam poena prednosti, 82:74, dva minuta pre kraja, čime je definitivno prelomljen meč.

Umalo da već u drugoj utakmici Superlige vidimo prvorazrednu senzaciju! Košarkaši Partizana savladali su Vršac rezultatom 86:76 (21:26, 14:15, 26:22, 25:13) i tako ubeležili prvi trijumf na startu sezone u MOZZART Superligi Srbije. Na mišiće.

Za prvu recku Parni valjak morao je da ubaci u petu brzinu i potroši mnogo više goriva nego što se to u prvi mah očekivalo. Jer, Vršac je vodio bezmalo 35 minuta i bio na pragu prvorazredne senzacije... Puleni Aleksandra Džikić uspeli su da slome otpor prvoplasirane ekipe KLS i u poslednja tri minuta utakmice dođu do prva dva boda. 

Prevagu su doneli Stefan Birčević i Mihailo Andrić, koji su u finišu utakmice preuzeli volan i poveli ekipu do pobede. Reprezentativni krilni centar prvo je vezao pet koševa i potpuno istopio zaostatak za Vršcem, da bi Andrić s dve vezane trojke i definitivno okrenuo rezultat. Partizan je upravo u 37. minutu stigao do prvog vođstva posle više od pola časa aktivne igre. 

Upravo je Birčević bio najefikasniji strelac Partizana sa 15 koševa, čemu je dodao još šest uhvaćenih lopti, dok je Andrić prikupio 11 poena. Jedan više ubacio je Vanja Marinković, a po jedan manje Vil Hečer i Adin Vrabac. 

Imaće za čim da žale igrači Vladimira Đokića, iako verovatno pred samu utakmicu nisu mogli ni da sanjaju da će biti u prilici da uzmu skalp crno-belima. Dobrim procentima šuta, ali i smušenom igrom domaćina Vršac je već u prvoj deonici napravio seriju 10:2 kojom je poveo rezultatom 26:19. Goste iz Banata pokrenuo je tada novajlija Stefan Fundić, koji je na kraju i bio najefikasniji strelac utakmice sa 17 koševa. Za robusnim krilnim centrom delovali su i Bojan Krstović, Mladen Pavlović i Miloš Savović, koji su dopunili niz sa još sedam koševa i tako Partizan stavili u nezgodan položaj. 

Gotovo anemično i bezidejno delovao je Partizan u dobrom delu utakmice. Posebno u defanzivnom delu, gde su rivalu dopustili da vodi glavnu reč koristeći upravo njihovo glavno oružje - ofanzivni skok. A posle tri četvrtine Vršac ih je imao čak deset. Upravo koševima iz drugih šansi, potom i trojkama (9/34), Vršac je držao razliku gotovo sve do 37. minuta. Ali je već na startu poslednjeg kvartala bilo jasno da Vrščani nemaju dovoljno snage da izdrže jakim ritmom do kraja. „skockao“ odbranu i tako definitivno krenuo u ofanzivu vrednu trijumfa. na drugom kraju bilo je lakše, ponajviše jer je rival gubio snagu. Držao se Vršac koliko je mogao, ponajviše zahvaljujući poenima Fundića iKoče Jovovića. Ipak, Partizanov pritisak bio je prejak. 

Partizan je na kraju odneo pobedu, a igračima Vršca ostaje veliko iskustvo za nastavak sezone, koja bi posle ovakvog uvodnog meča mogla da bude prilično zanimljiva. 

Posle Fundića najefikasniji u redovima Vršca bio je Jovović sa 13 poena, ali je imao još šest skokova i tri asitencije. Dobar je bio i Mirko Đerić sa 12 poena, dok je Nikola Jeftićbio blizu dabl-dabla pošto je imao deset poena i devet skokova. 

Superliga, prvo kolo:

Petak:
19:00 Spartak – Zvezda 89:54
Partizan – Vršac 86:76

Subota:
18:00 Dinamik – Borac

Nedelja:
19:00 FMP – Mega Leks

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar