KLS: Zvezda prejaka u "Dudovoj šumi"!

Zvezda ubedljiva na startu: "Plus 35" u Subotici! Crveno-beli rutinski pobedili Spartak u "Dudovoj šumi". Bjelica postigao 21 poen, Simonović 18.  Kada Bjelica i Simon „šiju“ stradaju i mnogo jači od Spartaka! Crvena zvezda pobedom u Subotici započela odbranu titule u MOZZART Superligi - 89:54.

Košarka 21.04.2017 | 20:50
KLS: Zvezda prejaka u "Dudovoj šumi"!
Evroligaš protiv ekipe koja je bila četvrta u KLS ligi - šta drugo očekivati nego ubedljivu pobedu Crvene zvezde na gostovanju Spartaku u Subotici. Tako je i bilo, crveno-beli su uspešno započeli takmičenje u MOZZART Superligi, slavili su s 89:54 u Dudovoj šumi i pobedonosno započeli odbranu titule prvaka Srbije.

Za Beograđane na ovoj utakmici nisu igrali Stefan Jović (otputovao u Nemačku na preglede) i Branko Lazić (povreda ramena).

Zvezda je svakako imala prednost na svim pozicijama, a na startu meča crveno-beli su počeli da prave razliku dobrom igrom preko centara. Pogađali su Kuzmić, Bjelica iMitrović, odgovarao im je Jelenić, ali kada je Marko Simonović počeo da šije za tri poena tu je bilo jasno da odgovora nema.

Kada je popularni Simon u svom elementu onda ni mnogo jače ekipe od Spartaka ne mogu da ga zaustave. Dao je 18 poena. Najefikasniji bio je Milko Bjelica sa 21 datim poenom (9/11 iz igre).

Činjenicu da ovo nije bila rezultatski teška utakmica za Zvezdu, trener Dejan Radonjić je iskoristio da pruži minte Ognjenu Dobriću,  a nešto manje i Petru Rakićeviću i BorišiSimaniću.

Tokom treće i četvrte deonice gosti su kontrolisali prednost  a na kraju došli i do veoma ubedljive pobede od 35 razlike.

Crveno-beli koji brane u ovom takmičenju opravdali su ulogu favorita i od starta meča postavili tempo koji su držali do samog kraja.

Najefikasniji u ekipi Dejana Radonjića bio je Milko Bjelica koji je ubacio 21 poen, zabeležio tri skoka i jednu asistenciju, a pratio ga je Marko Simonović sa 18 poena.

U poraženom sastavu istakao se Igor Kesar sa deset poena, Nikolić i Hristov su dodali po devet, dok je Jelenć upisao osam poena.

Ekipa Dejana Radonjića nu gostovanju u dvorani "Dudova šuma" nastupila je bez Stefana Jovića i Branka Lazića, ali to crveno-bele nije sprečilo da očekivano ubedljivo pobedi Subotičane.

Zvezda je već posle tri minuta igre vodila sa 8:2 i to najviše zahvaljujući centru Ognjenu Kuzmiću koji je postigao prvih šest poena. Spartak je uspeo do sredine tog perioda da uhvati priključak i dodje na 9:10, ali je Zvezda odgovrila serijom 10:1 i tako na prvu pauzu otišla s dvocifrenom prednošću.

Domaćin je do sredine druge četvrtine uspeo da koliko-toliko ostane u meču, bio je na jednocifrenom zaostatku, ali je Zvezda pred poluvreme predvodjena Markom Simonovićem i četiri vezane trojke otišla na "plus 21" - 44:23.

Spartak u nastavku susreta nije imao odgovor za dobru Zvezdinu igru, koja je do kraja susreta konstatno uvećavla prednost koja je u jednom trenutku iznosila i 40 poena - 89:49.

Zvezda je tako došla do prve pobede na putu ka odbrani titule u MOZZART Superligi koja će joj doći i kao lepa priprema pred naredno kolo u kom će dočekati Partizan u večitom derbiju.

Ta utakmica je na programu u utorak od 20 časova.

MOZZART SUPERLIGA, 1. KOLO: Spartak Subotica - Crvena zvezda 54:89 (10:20, 13:24,14:19,17:26/

Dvorana: Dudova šuma
Gledalaca: 1.000
Sudije: Vojinović, Juras, Pecelj

SPARTAK SUBOTICA: Matić 2, Jovišić 6, Ljubenković, Hristov 9, Prlja 1, Nikolić 9, Kesar 10, Tresač 5, Miščević, Jelenić 8, Fekete, Andrejević 4

CRVENA ZVEZDA: Volters 6, Tompson 6, Dangubić 7, Mitrović 6, Simanić 3, Dobrić 7, Simonović 18, Rakićević 3, Dženkins 4, Gudurić 2, Kuzmić 6, Bjelica 21

Superliga, prvo kolo:

Petak:
19:00 Spartak – Zvezda
20:00 Partizan – Vršac

Subota:
18:00 Dinamik – Borac

Nedelja:
19:00 FMP – Mega Leks

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar