Ninković operiše i pred kamerama

Na Univerzitetskoj bolnici i Medicinskom fakultetu u Foči održan je međunarodni naučni simpozijum iz plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, posvećen pokojnom akademiku Boriši Staroviću, koji je prvi u bivšoj Jugoslaviji doktorirao na temu rekonstruktivne hirurgije šake.  U okviru simpozijuma najbolji plastični hirurg u svijetu dr Milomir Ninković, direktor Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Minhenu, obavio je pred svojim kolegama tri teške operacije.

Republika Srpska 21.04.2017 | 20:36
Ninković operiše i pred kamerama
On je poznat i po tome što je prvi uradio plastičnu operaciju podlaktice i šake i napravio prvu rekonstrukciju bešike.

„Radili smo na operaciji urođene anomalije šake, zatim povredu živca šake, povezujući tetivne transfere, koji se relativno rijetko izvode kako bi i kolege odavde vidjele kako se može rekonstruisati povrijeđena funkcija i omogućiti normalan život mladim ljudima“, rekao je Ninković.

On je dodao da su stručnjaci ove oblasti u Srbiji i BiH sami sebe potcijenili jer misle da se u svijetu radi neka ekskluzivna hirurgija.

„ I ti mladi ljudi ovdje rade jako kvalitetno samo što nemaju podrške u bolnicama, društvu i u politici“, dodao je Ninković.

„Svi mladi stručnjaci koji odu u inostranstvo uspiju jer su stimulisani i imaju podršku, a i ovdje ima vrijednih, talentovanih i kreativnih ljekara koji su voljni da rade inzvanrednu hirurgiju“, istakao je Ninković.

Šef odjeljenja za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Univerzitetske bolnice Foča docent Dražan Erić je potvrdio da se slične operacije rade i u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„Najveći domet iz ove oblasti rekonstruktivne hirurgije je operativni zahvat rekonstrukcije kompletnog zida grudnog koša kod tumora, a podsjećam da smo mladom Rogatičaninu uradili transplataciju šake, odnosno prstiju; „ rekao je Erić.

Ovim operacijama i simpopzijumu su prisustvovali i specijalisti iz Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Novog Sada, Tuzle i Zenice.

(BN televizija)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Bolnica Foca

21.04.2017 19:15

Pisite sto nam odose svi doktori iz bolnice!!!Ode i Drazen vrlo brzo!

ODGOVORITE
Name

DanIstocnoSarajevo

21.04.2017 19:35

Svaka cast doktoru Ericu, sve pohvale. Hvala Bogu sto vas imamo! Sve najbolje sam cula o vama, nema takvog doktora na daleko!

ODGOVORITE
Name

joll

21.04.2017 19:55

Nemamo ga vise.. Doktor Eric napusta BiH.. Tako vlasti brinu o doktorima, svjestki uspjesni doktori napustaju ove krajeve.

Name

Focak

21.04.2017 20:07

Ako ode dr Drazen , bolnica Foca ce brzo propasti.

ODGOVORITE
Name

ha ha

22.04.2017 03:33

Kod mene je vec rezervirao stan pitanje je kad ce stici.. Umjesto stanarine ce MOJOJ ZENI OPERISATI JEZIK.

Name

Jovana

22.04.2017 12:08

Tačno, nadam se da to shvataju i da ga dovoljno cijene.

Name

ANA

20.05.2018 20:24

Da li će doktor Erić dolaziti u Focu da radi operacije?

ODGOVORITE