Sjećanja - Na današnji dan... Grbina trojka za Zvezdin slom i prvu Duletovu titulu!

Partizan je na današnji dan po četvrti put postao šampion SFRJ. . . !

Košarka 21.04.2017 | 18:50
Sjećanja - Na današnji dan... Grbina trojka za Zvezdin slom i prvu Duletovu titulu!
Prvi trofej u seniorskoj trenerskoj karijeri Duška Vujoševića i četvrta titula državnog prvaka u Partizanovoj istoriji - 21. april 1987. godine!

A malo ko joj se nadao ili očekivao, iako je tu Vujošević udario temelje slavnih timova koji će kasnije osvajati i evropske trofeje. Veliko iznenađenje u polufinalu napravila je Crvena zvezda koja je eliminisala tada moćnu Cibonu na čelu sa legendarnim Draženom Petrovićem i zakazala okršaj večitih u finalu. U prvom meču Partizan je kao domaćin slavio sa 78:73, a onda je na red došao i drugi duel. Tada se finale, inače, igralo na dve dobijene utakmice.

Partizan je u finišu utakmice imao i sedam poena prednosti, ali je Zvezda agresivnijom odbranom uspela da dođe do egal završnice. A kada je Boban Janković 48 sekundi pre kraja ukrao loptu Aleksandru  Đorđeviću i poentirao iz kontranapada za vođstvo Crvene zvezde od 87:86, činilo se da crno-belima pobeda klizi iz ruku.



Ipak, tako nije mislio Goran Grbović. Odigrali su crno beli maltene ceo napad, a onda je Đorđević proigrao Grbovića. Ovaj se nije dvoumio nimalo, ispalio je trojku koja je prošla kroz mrežicu bez koske za vođstvo od 89:87 i delirijum na onom delu tribina gde su bili smešteni navijači Partizana. Inače, to je Grboviću bila šesta trojka na utakmici. 

U poslednjem Zvezdinom napadu na meču Zoran Radović je imao priliku da sa linije za slobodna bacanja donese crveno-belima izjednačenje, ali je pogodio samo prvi penal, a onda je Partizan skokom praktično osigurao trijumf i slavlje je moglo da počne.

Titulu za Partizan osvojili su: Divac, Paspalj, Grbović, Đorđević, Savović, Obradović, Nakić, Koprivica, Stefanović, Ignjatović, Dragutinović, Lakićević, Kanjevac i Orcev.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar