EL: CSKA i Fenerbahče do 2:0 u serijama!

CSKA sa penala u poslednjoj sekundi do 2-0! Košarkaši CSKA savladali su Baskoniju 84:82, poenima Kajla Hajnsa sa linije za slobodna bacanja u poslednjoj sekundi, za 2-0 u polufinalu plej-ofa Evrolige.  Šampioni drame! CSKA odbranio domaći teren sekund pre kraja! Bogdanović dominira, Fener do 2-0 u Atini! Košarkaši Fenerbahčea savladali su Panatinaikos 80:75 i u drugom meču u Atini, u plej-ofu Evrolige.  Bogdanove NBA brojke! Srpski snajper igra košarku života! Fenerbahče ima 2:0 posle prva dva meča u vreloj OAKA areni.

Fudbal 20.04.2017 | 22:20
EL: CSKA i Fenerbahče do 2:0 u serijama!
Posle potpunog egala u prvih 20 minuta, CSKA uspostavlja kontrolu u trećem periodu predvođen Milošem Teodosićem sa deset poena pravi seriju 17:6 i stiže do 17 poena prednosti.

Međutim, Baski ulaze u sjajan ritam u poslednjih pet minuta meča, te košem Vojtmana poravnavaju na 82:82, 14 sekundi pre kraja, ali Laprovitola faulira Hajnsa u poslednjoj sekundi, a Amerikanac pogađa oba slobodna bacanja za važnu pobedu.

Teodosić je posle očajnog prvog poluvremena i svega tri poena (1/5 iz igre), meč završio kao najefikasniji pojedinac CSKA sa 16 poena (3/6 dva, 2/8 tri), uz osam asistencija.

Sa po deset poena su ga pratili Nando de Kolo i junak Hajns, dok se sa druge strane istakao Rodrig Buboa sa 21 poenom uz pet proigravanja.

Francuz je imao podršku od Čejsa Badindžera sa 12 poena i šest skokova, te Johanesa Vojtmana i Kima Tilija sa po deset.

Šejn Larkin je dodao po osam poena i asistencija, ali je pogodio tek jedan od sedam šuteva za tri poena. Ispromašivao se i Adam Hanga (2/9 iz igre).

Serija se sada seli u Baskiju, prvi meč je u utorak, a CSKA je potrebna još jedna pobeda za plasman na Fajnal-for.

Šampion zna kako se brani domaći teren! Čak i kad se muči - šampion zna kako se pobeđuje. Vladajući prvak Evrope zna i da bude šampion drame. Baš na takav način Teodosić i drugovi su i u drugom meču savladali Baskoniju (84:82) i poveli sa 2:0 u seriji.

Junak meča bio je Karl Hajns koji je sekund pre kraja pokupio promašaj Teodosića,naterao Laprovitolu da ga zaustavi faulom i potom realizovao oba slobodna bacanja. Dovoljno da CSKA preživi, iako je očajnom igrom u poslednjoj četvrtini stavio na kocku pobedu.

Baskonija je, kao u prvom meču, bila dostojan rival, ali nije uspela da prekorači nevidiljivu crtu iznenađenja i u Vitoriju se vrati sa brejkom. Nedostajalo je baš malo, jako malo.

Prosto, CSKA je bio jači. Za razliku od prvog duela Moskovljani su smanjili period igre u prvom poluvremenu kada su bili u rezultatskom minusu. Domaćin je u prvoj deonici jurio rivala, ali kada je igra ekipe Dimitrisa Itudisa počela da počeva na kreacijama i asistencijama Miloša Teodosića gosti su počeli da tonu u rezultatski deficit

Nije služio šampione Evrope šut uza tri poena, ali su raznovrsnom igrom i asistencijama uspeli da se nametnu. Centralna uloga, možete i da pretpostavite, bila je namenjena najboljem evropskom pljmejkeru. Reprezentativac Srbije je podelio osam dodavanja, upisao 16 poena uz solidan put iz igre (5/14). Međutim, Baskonija je imala odličnog revolveraša Bobou koji nije želeo da baci peškir. Francuz je trojkom doneo izjednačenje 12 sekundi pre kraja.

Odmah potom je Teodosić pretenciozno šutirao iz okreta, ali je na opisan način Hajns sprečio produžetke.

Pored Teodosića odlični su bili De Kolo i junak Hajns sa po deset poena.. Najviše muka odbrani domaćina zadavao je Francuz Buboba. On je zabeležio 21 poena uz pet trojki.

Turski tim je opet predvodio sjajni Bogdan Bogdanović sa 25 poena (5/7 dva, 5/8 tri) uz osam skokova i šest asistencija.

PAO je opet bolje počeo meč i poveo 16:6 u prvom periodu, ali Fener preokreće već do drugog kvartala, ali je usledila rezultatska klackalica do sredine trećeg perioda.

Fener predvođen Bogdanovićem stiče sedam poena prednosti, koju ispušta početkom poslednje četvrtine, PAO preokreće na 68:65, ali opet odgovornost preuzima Srbin i pokreće seriju 7:0.

Domaćin je bio u igri do poslednjih trenutaka meča, ali Bobi Dikson i Kostas Slukas stavljaju tačku na pobedu Fenera sa linije za slobodna bacanja.

Bogdanovića je u stopu pratio Ekpe Judo sa 22 poena (11/14) i devet skokova uz dve blokade, dok je 14 poena dodao Dikson, ali uz šest izgubljenih lopti.

Drugi srpski igrač iz redova Fenera Nikola Kalinić nije bio na nivou prvog meča, ali je doprineo pobedi sa sedam poena (3/6 iz igre) i tri uhvaćene lopte.

PAO je nosio Majk Džejms sa 22 poena i četiri asistencija, 14 je dodao Kris Singlton, dok je 13 ubacio Janis Burusis uz šest skokova.

Treći meč na programu je u utorak u Istanbulu, Feneru je potrebna jedna pobeda za treći uzastopni plasman na Fajnal-for.

Srpski snajper Bogdan Bogdanović igra košarku života! Uz još jednu njegovu blistavu partiju Fenerbahče je po drugi put neutralisao pakao OAKA arene (80:75) i nalazi se na pobedu od fajnal-fora Evrolige!

Bogdanović je na terenu proveo skoro 35 minuta i za to vreme ubacio 25 poena, a da izrasta u ozbiljnog ol-raund igrača potvrđuju brojke iz još dve statističke kolone - skokova osam, asistencija šest. Uz Bogdana u pobedničkom timu briljirao je Ekpe Judo sa 22 poena (11/14 za dva), 14 koševa ubacio je Dikson, a Kalinić sedam. U poraženom timu najbolji je bio Majk Džejms - 22 poena. Dvocifreni još samo Singlton (14) i Burusis (13).

Nošeni hukom sa tribina košarkaši Panatinaikosa sjajno su započeli i ovaj drugi meč. Posle pet minuta igre imali su deset poena prednosti (16:6), da bi Fener uzvratio serijom 14:0 i tako vratio ravnotežu. Izabranici Željka Obradovića dozvolili su samo četiri poena domaćem timu za poslednjih pet i po minuta prve deonice. Od tog momenta (20:22), pa praktično sve do kraja utakmice, igralo se koš za koš. 

Nije baš uobičajeno u modernoj košarci, ali evo zabeležili smo na večerašnjem: Čak dvojica igrača Fenera igrala su svih 20 minuta u prvom poluvremenu. Bogdan Bogdanović - u tandemu sa Ekpeom Judom - nosio je turski tim u tom periodu. Srpski as ubacio je čak 18 poena u prve dve četvrtine i pritom imao izvanredne procente - 3/5 za dva, 4/5 za tri. Sve minute u prvom poluvremenu dobio je i Nikola Kalinić koji je ubacio sedm poena, no njegovi zadaci bili su prevashodno defanzivni.  

Na drugoj strani domaće je nosio sjajni plejmejker Majk Džejms koji je Bogdanu"odgovorio" sa 16 koševa u prvom delu.

Kada su se gosti na 1:30 do kraja treće deonice odlepili na sedam poena prednosti posle trojke Bobija Diksona (71:54) delovalo je da će Fenerbahče prelomiti utakmicu, međutim, Grci su već do kraja tih deset minuta uspeli da se konsoliduju - bez tajm-auta s kojim je Ćavi Paskval zakasnio - i ponovo se ušlo u rezultatsku klackalicu.

U poslednjoj četvrtini drama je dostigla vrhunac na 1.35 do kraja. Prvo Judo, pa onda dva vezana napada Bogdanović - trojka i ulaz za plus pet - izgledalo je da domaći više ne mogu da se vrate, no međutim... Fener je loše organizovao dva napada, Pao svooja dva rešio. Posle tajm-auta Obradovića Dikson nije uspeo da ubaci loptu u teren za pet sekundi i Zeleni su imali šut za tri za preokret. Singlton je ostao sam, ali je promašio. 

To je bio Pao definitvan kraj. Dikson je pogodio dva slobodna bacanja, domaći opet izgubili loptu, onda Slukas sa penala i to je bilo to - 80:75.  

Evroliga, plej-of:
Panatinaikos – Fenerbahče 75:80 (0-2)
CSKA – Baskonija 84:82 (2-0)

Subota:
20:00 Olimpijakos – Efes (1-0)
21:00 Real Madrid – Darufašaka (1-0)

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar