Žarko Zečević potpredsjednik Partizana!

Žarko Zečević se vratio u Partizan! Bivši generalni sekretar crno-belih, deset godina nakon što se povukao sa te funkcije, ponovo će biti aktivan u sportu.  Nekadašnji prvi operativac fudbalskog kluba pomaže ženskoj košarkaškoj sekciji.

Košarka 20.04.2017 | 18:15
Žarko Zečević potpredsjednik Partizana!
Žarko Zečević se vratio Partizanu, ali i košarci.

Bivši košarkaš crno-belih, 16 puta reprezentativac Jugoslavije, ali javnosti najpoznatiji kao dugogodišnji i trofejni generalni sekretar Fudbalskog kluba Partizan (1985-2007), izabran je sinoć u "Klubu sportista" na stadionu u Humskoj za - potpredsednika KŽK Partizan 1953.

KŽK Partizan 1953 nastupaće sledeće sezone u srpskom prvenstvu i regionalnoj WABA ligi, a u izveštaju sa sednice objavljenom na portalu "Košarka 24" navodi se i da će akcenat biti stavljen na rad sa mlađim selekcijama.

Predsednik košarkašica crno-belih ostaće Živomir Novaković, direktor kluba Srbobran Filipović, a njegov prvi saradnik biće Zečević, koji se posle povlačenja iz Fudbalskog kluba pre deset godina posvetio biznisu, odnosno trgovinom gasa sa Rusijom.

Mesto u Upravnom odboru KŽK Partizan 1953, takođe kao potpredsednik, dobio je i Radovan Drakšić.

U klubu sportista na stadionu Partizana održana je treća redovna sednica Skupštine KŽK Partizan 1953, na kojoj je usvojen i finansijski izveštaj za prošlu godinu i prošlu takmičarsku sezonu, izmene i dopune Statuta koji je usklađen sa novim Zakonom o sportu, kao i predlog budžeta za narednu sezonu 2017/2018. Takođe, pored Zečevića, za potpredsednika je izabran i Radovan Draškić.

Sednicom je predsedavao predsednik kluba Živomir Novaković, a finansijski izveštaj je podneo direktor kluba Srbobran Filipović.

"Skupština je jednoglasno usvojila finansijski izveštaj za prošlu sezonu i predlog budžeta za narednu 2017/2018. KŽK Partizan 1953 će i iduće sezone biti učesnik domaće i WABA lige, a akcenat će biti na radu sa mlađim selekcijama s obzirom da smo prošle sezone osvojili bronzanu medalju na završnom turniru pionirki, a i ove godine smo glavni favoriti za jednu od medalja. Posebno sam zadovoljan što klub domaćinskim poslovanjem izmiruje sve svoje obaveze i nema ni jedan dinar poreskog duga prema državi. Konacno imamo mir jer su u klubu iskreni partizanovci na čelu sa predsednikom Živomirom Novakovićem", rekao je Filipović, a prenosti portal Kosarka24.rs.

Zečević je tokom prethodna dva izborna procesa u Fudbalskom klubu Partizan imao neformalnu, ali aktivnu i presudnu ulogu, utoliko što su na burnim skupštinama kojima su prethodila lobiranja i pritisci, birani kandidati za koje se i on zalagao - Zoran Popović (decembar 2014), pa Milorad Vučeić (oktobar 2016).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar