Video - Na današnji dan: Murinjo vs Pep, kako je sve počelo...?!

Na današnji dan pre sedam godina odigran je prvi meč čuvenog polufinala Lige šampiona između Intera i Barselone. . .

Fudbal 20.04.2017 | 14:00
Video - Na današnji dan: Murinjo vs Pep, kako je sve počelo...?!
Bio je to početak veliko rivaliteta između Žozea Murinja i Pepa Gvardiole. I taj rivalite traje do danas. U ovo epsko polufinale iz 2010. Barselona je ušla kao aktuelni šampion Evrope, a Inter kao ekipa kojoj je to bio, čini se, jedan od poslednjih pokušaja pod vođstvom gazde Masima Moratija.

Inter je kao niko pre, a verovatno ni posle toga, napravio paklenu sačekušu za Gvardiolinu tiki-taka Barselonu. Ruku na srce, olakšavajuća okolnost za Inter je bila ta što mu je Barselona, usled velike erupcije vulkana na Islandu tih dana bio prekinut vazdušni saobraćaj u Evropi, došla na noge autobusom, a to nije bio mali put.

Inače, ove dve ekipe sastale su se te sezone dva puta u grupnoj fazi Lige šampiona, kada je na Đuzepe Meaci bilo 0:0, a na Nou Kampu 2:0 za Katalonce.

Posle 20 minuta igre prvog polufinalnog okršaja Brazilac Maksvel je prošao po levoj strani, vratio loptu na penal gde je sam bio Perdo koji ju je poslao po zemlji uz desnu stativu za prednost Katalonaca na 'Đuzepe Meaci'.

Samo deset minuta kasnije Inter se vratio u igru. Dijego Milito je posle centaršuta Etoa sa desne strane primio loptu na penalu i proigrao usamljenog Snajdera na levoj strani koji je lako savladao Viktora Valdesa.



U trećem minutu drugog dela Inter je preokrenuo rezultat. Milito je pobegao čuvarima na levoj strani, gurnuo loptu u sredinu kaznenog prostora gde je bio Maikon koji je sjajno reagovao i iz drugog kontakta poslao loptu u mrežu.

Sedam minuta kasnije Žoze Murinjo je napravio prvu izmenu i umesto Gorana Pandeva u igru uveo Dejana Stankovića.

Inter je iskoristio šok gostiju i već u 60. minutu stugao do trećeg gola. Posle dve asistencije Milito se konačno i sam upisao u strelce posle ne baš najboljeg udarca glavom Snajdera sa leve strane. Prethodno je centrirao Eto sa desne.

U revanšu je bilo samo 1:0 za Barsu, nedovoljno. Odnosno taman da Žoze izvede svoj čuveni ples po travi Nou Kampa nakon poslednjeg sudijskog zvižduka...

INTER - BARSELONA 3:1 (1:1)
/Snajder 30, Majkon 48, Milito 61 - Pedro 19/

Stadion: Đuzepe Meaca.
Gledalaca: 83.000.
Sudija: Benkerensa.

INTER: Sezar, Zaneti, Lusio, Samjuel, Maikon (Kivu od 74), Mota, Kambijaso, Snajder, Pandev (Stanković od 56), Milito (Baloteli od 75), Eto.

BARSELONA: Valdes, Alves, Pike, Pujol, Maksvel, Buskets, Keita, Ćavi, Pedro, Mesi, Ibrahimović (Abidal od 62).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar