Ni M, ni S, ni N!

90 minuta bez primljenog gola protiv Barselone - podvig. 180 minuta - umetnost odbrane.

Fudbal 20.04.2017 | 23:00
Ni M, ni S, ni N!
Jednu od najopasnijih navala u istoriji fudbala - Leo Mesi/Luis Suarez/Nejmar - navijači Barselone ponosno zovu MSN.

Ova tri slova sinonim su za golove i to mnogo golova.

Utoliko, kada odigrate 90 minuta protiv Barselone i ne primite pogodak, to možete smatrati podvigom. Ali, kada odigrate 180 minuta protiv Barselone i ne primite pogodak, to možete smatrati umetnošću.

Fudbaleri Juventusa, a pre svih štoperi Đođro Kjelini i Leonardo Bonući, odnosno legendarni golman Đanluiđi Bufon, drugi su tim u istoriji Lige šampiona koji je sačuvao mrežu u dva meča sa slavnom Barselonom, koja je u sredu uveče prvi put u ovom takmičenju pod vođstvom odlazećeg trenera Luisa Enrikea odigrala meč na "Kamp nou" stadionu bez postignutog gola.

"Vera i karakter bili su nam na visokom nivou, dok nam je veliko samopuzdanje donelo krila da komforno eliminišemo jedan od najboljih timova sveta. Znao sam da imamo velike šanse da odemo u polufinale posle pobede od 3:0, ali iskreno nisam očekivao da ću ostvariti 'klin šit' i na Nou Kampu", rekao je Bufon za "Sport Mediaset".

Živa legenda Juventusa, italijanskog i svetskog fudbala može da se pohvali da je verovatno jedini golman na svetu protiv kojeg je Mesi igrao više od jednom, a da ga nije savladao.

Kako je objasnio, protiv napadačkog i efikasnog tima kao što je Barselona uvek može da se očekuje jedan ili dva gola u svojoj mreži.

"Činjenica da smo ostavili Barselonu bez gola u 180 minuta znači da smo bili veoma dobri. Ne smemo da stanemo da napredujemo, to zavisi od nas, a sudbina će odlučiti da li ćemo uzeti trofej Lige šampiona".

Drugi stub odbrane Leonardo Bonući, kao po navici, odigrao je besprekorno u Kataloniji.

"Znali smo da će nas napasti, rizikovali su sa samo nekoliko odbrambenih igrača, ali bili smo jedinstveni u odbrani, za šta velike zasluge imaju Dani Alves i Mandžukić, zbog presinga na boku. Pokazali smo da smo veliki tim i sada smo na tri koraka od pehara. Sada svaki protivnik mora da se plaši Juventusa", poručio je stameni štoper.

Pored Juventusa, u polufinalu Lige šampiona igraće Real Madrid, Atletiko Madrid i Monako.

Žreb je u petak u podne.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar