LŠ: Barsa bez novog čuda, Juve i Monako uz Madriđane!

Fudbaleri Juventusa i Monaka pridružili su se madridskim ekipama Realu i Atletiku u polufinalu Lige šampiona.  Ključ, lanac, katanac! Pričajte šta hoćete, ovo je umetnost! Juventus odigrao bez golova u Barseloni i prošao u polufinale Lige šampiona.  Ovo je sad ozbiljno, oni hoće “ušatog“! Dilema, recimo iz ugla Juventusa - da li je bolje na žrebu dobiti Real ili Monako?

Fudbal 19.04.2017 | 23:17
LŠ: Barsa bez novog čuda, Juve i Monako uz Madriđane!
Juventus je odoleo Barseloni na Kamp Nou i sa 0:0 sačuvao 3:0 iz Torina za osvetu Kataloncima za poraz iz finala 2015. godine.

S druge strane, Monako je na krilima svojih ubitačnih napadača opet savladao Borusiju, ovaj put sa 3:1 na Luju II, te sa ukupnih 6:3 stigao među četiri najbolja tima na "Starom kontinentu".

Žreb parova polufinala je u petak u Nionu, prvi mečevi su na programu 2. i 3. maja, a revanši 9. i 10.

Za razliku od PSŽ, Juventus je bez previše problema uspevao da obuzdava napadački trio Barselone Mesi-Nejmar-Suares, koji su tek u nekoliko navrata ozbiljno zapretili Bufonu.

Najbolje prilike imao je Mesi, po jednu u oba poluvremena, ali je u obe situacije šutirao pored gola sa svega desetak metara udaljenosti.

Međutim, ni "Stara dama" nije igrala klasičan "bunker", imao je Masimilijano Alegri četvoricu vrlo ofanzivnih igrača do poslednjih 15 minuta, a šanse da stave tačku propuštali su Iguain i Kvadrado.

Na kraju, Juventus je do polufinala LŠ stigao serijom od više od devet sati bez primljenog gola.

S druge strane, Monako je opravdao status najatraktivnijeg tima u Evropi. "Kneževi" su postigli još tri gola i dotukli Borusiju na svom terenu.

U meču koji je kasnio pet minuta zbog pojačanih mera bezbednosti na stadionu Luj II, Monako je posao završio već u prvih 15 minuta, pogocima svojih najvećih zvezda Kilijana Mbapea i Radamela Falkaa.

Oba gola došla su posle akcija po levoj strani, Mbape je pokupio odbitak nakon snažnog šuta Mendija sa 20 metara i lošeg boksovanja Burkija, dok je Falkao pogodio glavom, nakon savršenog centaršuta Lemara.

Borusija pogađa statativu u prvom poluvremenu, a odlične šanse za gol propuštaju Marko Rojs i Gereiro, da bi kapiten Rojs vratio nadu početkom drugog poluvremena, nakon sjajnog prodora Dembelea po desnoj strani.

Međutim, "milioneri" više nisu uspevali da ugroze Subašića, a Monako stavlja tačku na meč pogotkom Valera Žermena u 81. minutu, samo što je ušao u igru umesto Mbapea dobio je sjajnu loptu u Lemara, koji drugu asistenciju beleži nakon ukradene lopte na sredini terena.

Juventus je u polufinalu Lige šampiona, Barselona nije uspela da napravi još jedno čudo i nadoknadi tri gola minusa iz prve utakmice četvrtfinala. Odigrala je Stara dama bez golova na Nou Kampu u revanš duelu sa katalonskim gigantom, otišla u polufinale i sada mirno čeka žreb u petak u sedištu UEFA.

Pretio je Luis Enrike sa pet golova u protivničkoj mreži, ali Juventus ipak nije Pari Sen Žermen, a Đorđo Kjelini, Leonardo Bonuči i ekipa malo su veće i jače “džombe“ odMarkinjosa, Trapa i sličnih.

A Masimilijano Alegri još jednom je potvrdio da je vrstan taktičar i, mirne duše može da se kaže da ovaj Juventus definitivno ima snage i kvaliteta da u Torino donese treću titulu prvaka Evrope u klupskoj istoriji. Odbrana Stare dame u ovom dvomeču sa šampionom Španije položila je ispit sa čistom desetkom jer za 180 i kusur minuta nije primila gol u sudaru sa Barseloninim MSN trozupcem.

A Barselona jeste krenula očekivano, napadački, od prvog zvižduka večeras veoma dobrog sudije Bjerna Kujpersa. Samo, ovo nije bilo veče za Mesija, Nejmara i Suareza. A to kako je Juventus igrao odbranu je prava umetnost. I ne, to nije bilo klasično parkiranje autobusa. Stara dama je plesala odbrambeni ples sa stilom.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Barselona je imala u 19. minutu kada je Mesi uhvatio jedan centaršutr sa desne strane, ali je lopta otišla pored stative. I to govori koliko Juventus sve uspešno zaključao na svojoj polovini.

Već u nastavku utakmice bilo je jasno da Barselona nema snage za još jedan veleobrt, a kako je vreme odmicalo tako je Juventusu dodatno raslo samopouzdanje.

Toliko da je u 50. minutu Huan Kvadrado umalo šokirao Nou Kamp, međutim, lopta je otišla pored stative.

Poslednji trzaj Katalonaca usledio je sredinom drugog poluvremena. Prvo je u 66. minutu Mesi sa penaltika iz voleja šutirao preko gola,  tri minuta kasnije neprecizan je bio i mladi Serhi Roberto.

A poslednjih 20 minuta bila je neka vrsta kineskog mučenja za navijače Barselone, jer je Juventus majstorski radio sve što je bilo potrebno. Pritom je generalni utisak da seĐanluiđi Bufon nije previše ni oznojio na Nou Kampu. 

BARSELONA - JUVENTUS 0:0 (0:0) (prvi meč 0:3)

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen - Roberto (od 78. Maskerano), Umtiti, Pike, Alba  - Rakitić (od 58. Pako Alkaser), Buskets, Inijesta - Mesi, Suarez, Nejmar.

JUVENTUS (4-2-3-1): Bufon - Dani Alves, Bonuči, Kjelini, Aleks Sandro - Pjanić, Kedira - Kvadrado (od 84. Lemina), Dibala (od 75. Barzalji), Mandžukić - Iguain (od 88. Asamoa)

Realno jeste, ali možda i lakše nego što što se očekivalo - Monako je u polufinalu Lige šampiona po četvrti put u svojoj istoriji! Posle poraza na svom Vestfalenu od 2:3 Dortmund nije mogao opasnije da pripreti grupi senzacionalnih tinejdžera iz Kneževine i morao je da prizna poraz - 1:3. Ukupno 3:6. 

Koliko god da je ono što se dogodilo pred prvi meč u Nemačkoj - eksplozija pred autobusom, pa večerašnje trkeljisanje istog, uoči utakmice - poremetilo fudbalere Borusije nema dileme da je dalje prošao u ovom trenutku bolji tim. 

Koliko god da su gajili neke nade da mogu da zakuvaju situaciju na stadionu Luj II gosti su već u prvih dvadesetak minuta shvatili da će morati da čestitaju rivalu. Ekspresno, posle samo tri minuta igre Kilijan Mbape, verovatno bez konkurencije najbolji napadač sveta u svom uzrastu, zadao je težak udarac Milionerima posle greške Burkija, da bi ozbiljan nokdaun usledio u 17, kada je Radamel Falkao na asistenciju Lemara po drugi put zataresao mrežu Nemaca.

Da je još jednom pogrešio u svojim taktičkim zavrzlamama - čemu je inače sklon poslednjih meseci - Tomas Tuhel "priznao" je kada je već u 26. minutu izveo Durma i uveo Dembelea. Upravo je francuski krilni napadač poslužio Rojsa u 48. minutu za 1:2. Tada je Borusija na tren došla do daha, ali ispostavilo se da je to više bio blagi pad koncentracije domaćina nego plod osmišljene ofanzive gostiju.

Od tog momenta pa sve do kraja Dortmund više stvorio nijednu pravu šansu, narodski rečeno, ključni igrači, a pre svih Pjer Emerik Obamejan, bili su "uštrojeni" od strane Monakovih brzanjaca iz defanzivne linije, tako da su Kneževi rutinski gazili ga polufinalu. Konačnih 3:1 postavio je Valer Žermen samo što je kročio na teren... 

Do ovih četvrtfinalnih okršaja Monako je za mnoge bio samo takozvana nagazna mina. Utisak je da to u polufinalu neće biti. Jer, hajmo na primer iz ugla Juventusa - da li je u polufinalu bolje izvući Real ili Monako? Hm, dilema je, zar ne?

Jedno je jasno - ova deca hoće "ušatog". Gladni su, napaljeni kao niko i rešeni da idu do kraja. 

Pravi su kileri.

MONAKO - DORTMUND 3:1 (2:0) prvi meč 3:2
/Mbape 3, Falkao 17, Žermen 81 - Rojs 48/

MONAKO (4-4-2): Subašić - Ture, Glik, Žemerson, Mendi - Bernardo Silva (od 90. Rađi), Bakajoko, Mutinjo, Lemar - Mbape (od 81. Žermen), Falkao (od 68. Dirar)

DORTMUND (4-1-4-1): Birki - Pišček, Papastatopulos, Ginter, Gereiro (od 72. Pulišić) - Durm (od 27. Dembele), Kagava, Šahin (od 46. Šmelcer), Rojs - Obamejan.

Liga šampiona – četvrtfinale:
Monako – Borusija 3:1 (3:2)
Mbape 4, Falkao 17, Žermen 81 – Rojs 48
Barselona – Juventus 0:0 (prvi meč 0:3)

Utorak:
Lester Siti – Atletiko Madrid 1:1 (0:1)
Real Madrid – Bajern Minhen 4:2 (2:1)

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar