Tako se pravi veliki golman: Za Zvezdu je dobro što je Manojlović kiksnuo!

Bolje to, nego da se kompletna ekipa i stručni štab sakrivaju iza njegovih zicera. Uostalom, tako su nastali Milojević, Stojanović i Dišljenković.

Fudbal 20.04.2017 | 09:00
Tako se pravi veliki golman: Za Zvezdu je dobro što je Manojlović kiksnuo!
"I dobro je što je kiksnuo. I treba da kiksne. Bolje to nego da kompletna ekipa prodaje taštinu praznine i sakriva se iza njegovih odbranjenih zicera".

Sa ovom porukom na usnama utučeni navijači Crvene zvezde otišli su kućama, ne želeći da ni u jednom momentu za poraz od Partizana krive mladog čuvara mreže Filipa Manojlovića. Nema se tu mnogo šta dodati, uz Frimponga visoki i supertalentovani čuvar mreže je jedini dobitak crveno-belih u 154. večitom derbiju.

I opet dolazimo do kontradiktornosti, tako svojestvenu za klub iz Ljutice Bogdana. Tragičar je suštinski - heroj. Jer da nije bilo Filipa Manojlovića crno-beli bi već u uvodnoj fazi meča imali kapitalnu prednost. Tu pred očima pojedinih skauta mladi reprezentativac Srbije pokazao je da je zasluženo dobio status projekta kluba.

Talenat - tu.

Vrhunska građa - tu.

Elegencija - tu.

Refleks - tu.

Nedostaje mu sigurnost prilikom nabačenih lopti sa boka, kao i bolja igra nogom, aliFilipa Manojlovića samo jedna ili dve nijanse dele od ozbiljnog fudbalskog nivoa. Dobrom delu tima nedostaje jedna ili dve svetlosne godine.

Da previše ne okolišamo - nema velikog golmana bez velikog kiksa. Tu fazu je Filip Manojlović prošao, uz ogradu da bi mu se potencijalno velika karijera zaljuljala u slučaju da učestalo greši kao kod pogotka Tavambe. A i taj jeftin kiks je sastavni, onaj lepši deo Crvene zvezde

Stariji navijači se sigurno sećaju da je Zvonko Milojević gurnut u vatru u Kelnu i da je izgoreo kao licna. Međutim, taj traumatičan dan pomogao mu je kasnije da postane prvak sveta, čuvar mreže koji na Nou Kampu hladnokrvno brani jedanesterac RumunuPopeskuu. Slično iskustvo imao je i legendarni golman zlatne generacije, kada je kao tinejdžer dobio šansu u Kupu, ili Vladimir Dišljenković koji je protiv Omonije imao hazarderska istrčavanja... Ostalo je poznato.

U toj fazi je sada Filip Manojlović, dečko koji je čuvao Zvezdu u derbiju i sačuvao je u Novom Sadu. On je u ovakvoj situaciji jedini pupoljak kluba koga treba pažljivo zalivati i negovati.

"Daćemo mu šansu, golman takve građe je suvo zlato, iako smo svesni da će grešiti", govorio je pre devet meseci Zvezdan Terzić.

Sada je na Zvezdi da istraje na Manojloviću, da snagom kluba od njega napravi finalni proizvod koji je jednako neustrašiv i na liniji i prilikom svakog istrčavanja. Ubeđeni smo da za takvim sirovim materijalom pate mnogo bogatiji klubovi od Zvezde. Jer takva građa, raspon ruku sa kojim  podseća na kondora, ta elegencija... To je Zvezdin golman u biti, uvek privlačan navijačima i kada napravi kiks. Posebno, što je u ranoj fazi karijere.

Jun će blizu, a tada će i Manojlović jedini imati ozbiljnu tržišnu vrednost. Jer i skauti vide da se pojedinci sakrivaju iza njega.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Stasport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Profesor

20.04.2017 12:37

Kakva demagogija u tekstu!!!tri komada na svom golu,na svom terenu je primio ovaj mladi čuvar mreže!Prvi gol sa 25 metara iskosa iz slobodnjaka i nisam mu ja postavljao živi zid,drugi gol izletio u avliju ničim izazvan,a treći je pomalo neiskusno primio.Da je gledao gospodina Bufona kako Iniesti čučne i ostavi mu prostor za putanju lopte u gol,ovaj šutira,ali reflex mačka proradi i eto odbrane.A što se tiče stava kluba,toga odavno nema na račun iskrenih navijača.Već ga spremaju za pijacu kao Rajkovića...Eto toliko.

ODGOVORITE