EL: Olimpijakos dominantan, Milutinov igrač meča!

Košarkaši Olimpijakosa ubedljivo su savladali Anadolu Efes 87:72, za vođstvo u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige.  Pažnja, pažnja - Olimpijakos drži čas košarke! Milutinov odličan pred očima Sparsa! Srpski centar odigrao kvalitetno u pobedi crveno-belih za 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Košarka 19.04.2017 | 22:00
EL: Olimpijakos dominantan, Milutinov igrač meča!
Grčki šampion je kontrolisao meč od samog starta, od 8:7 krenuo da povećava razliku koja je rasla do osam poena u prvoj, preko 14 u drugoj, do maksimalnih 19 poena u poslednjoj četvrtini za sigurnuz pobedu.

Olimpijakos je imao petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, najefikasniji je bio Vangelis Mancaris sa 14 poena uz šest skokova, dok je dabl-dabl zabeležio Jorgos Printezis sa po 11 poena i uhvaćenih lopti.

Erik Grin je dodao 13 poena, a 11 Nikola Milutinov koji je imao i sedam skokova, dok je Vasilis Spanulis ubacio deset uz sedam asistencija.

Efes su predvodili Tajler Hanikat sa 17 poena i deset skokova, Tomas Ertel sa 14 i Džejson Grejndžer sa 12 poena, dok je potpuno odsečen od igre bio Brajant Danston.

Drugi meč na programu je za dva dana, takođe u Pireju, a serija se igra na tri pobede.

Crveno-beli iz Pireja pokazali su turskom sastavu šta znači imati kamaru nagomilanog iskustva. Pokazali su im kako se igra timski, kako se kontroliše utakmica, kako se reaguje u kriznim momentima i ostaje miran kada gori pod nogama. Zato i rezultat 87:72. Rutinski odrađen posao. Hladnokrvno. Profesionalno.

Bio je to ritam meča baš kako odgovara domaćinu. Pomalo usporen, sa relativno manjim brojem poena, jakim odbranama. Ali je konstantno držao protivnika na razumnoj daljini. I pokazao ko je glavni.

U takvom meču odlično se pokazao i Nikola Milutinov koji je dao 11 poena, imao sedam skokova (četiri ofanzivna) i dve asistencije za ukupan indeks korisnosti od 20 - najveći u svom timu. Brojke generalno nisu preterano impresivne i ne pokazuju koliko je bio važan za igru domaćina. Bio je najbolji igrač u prvom poluvremenu, a posebno će mu to biti važno jer je meč sa tribina pratio generalni menadžer San Antonio Sparsa Er Si Baford. Gledao je Milutinova i Jogosa Printezisa i ovo mu nije prvi put da dolazi u Pirej.

Najefikasniji je bio Mancaris sa 14 poena, dok se kod gostiju istakao Hanikat sa 17 poena.

Konstantno je Olimpijakos igrao timski, lopta se delila, nije bilo sebičnosti, a to je moglo da se vidi i u statistici jer sve do poslednje deonice crveno-beli iz Pireja imali su samo dva dvocifrena igrača, a većina nosilaca imala je od šest do devet datih poena. Sa druge strane najbolji je bio Tomas Ertel koji je vukao više od ostalih.

U agresivnoj odbrani Anadolu Efes nije uspevao da se snađe. Domaćin je imao previše mesa u reketu kroz koje Turci nisu imali prolaz. Olimpijakos je uz sve to odlično šutirao za tri poena, pa kada god bi gosti pokazali zube usledila trojka Spanulisa, Printezisa iliMancarisa.

Ipak, iako je prednost Pirejaca išla i do 18 razlike u toku treće deonice, Efes je dobrim šutem sa distance uspevao da probije oklop domaćina i dođe u poziciju da ima šta da traži na 10 razlike minusa i nešto više od sedam minuta pre kraja.

Ipak, kada je bilo najvažnije Olimpijakos je reagovao, sa nekoliko dobrih odbrana i kontranapada digao prednost i lako došao do 1:0 u seriji. Pravi čas košarke.

Olimpijakos je neverovatno snažna i iskusna ekipa.

EVROLIGA - REZULTATI

Utorak:

CSKA - Baskonija 98:90
/Teodosić 22 - Larkin 17/

Panatinaikos - Fenerbahče 58:71
/Rivers 16 - Bogdanović 23/

Sreda:

Olimpijakos - Anadolu Efes 87:72
/Mancaris 14 - Hanikat 17/

21.00: Real Madrid - Darušafaka 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar