Posljedice derbija - Partizanovi problemi za Vojvodinu!

Bez osovine na sredini i bez prvog levog beka! Vraća se Saša Ilić, šansa za Radina, El Monira, Kosovića. . .

Fudbal 21.04.2017 | 15:00
Posljedice derbija - Partizanovi problemi za Vojvodinu!
Partizan je sa Marakane doneo pobedu, razgalio srca Grobara, ali u Humsku 1 uneo i mali nespokoj uoči veoma važnog duela drugog kola plej-ofa protiv Vojvodine. Razlog: čak trojica crno-belih neće moći da igraju u jednom od derbi mečeva Superlige narednog vikenda.

I to veoma bitnih fudbalera u koncepciji Marka Nikolića. U pitanju su Everton Luiz, MarkoJevtović i Nemanja Miletić.

Prva dvojica su dobili po žuti karton protiv Crvene zvezde i automatski im sleduje suspenzija na narednoj utakmici, a nju Parni valjak igra u subotu od 17 časova na svom stadionu protiv tradicionalno nezgodnog tima iz Novog Sada. Miletić je povređen napustio naš najveći stadion i sleduje mu nekoliko dana mirovanja, te i on neće biti u kombinaciji za prvih 11, a nakon sutrašnjeg pregleda magnetnom rezonancom znaće se i konačan stepen njegove povrede.

Everton je početkom drugog poluvremena zaradio žuti karton zbog faula na centru igrališta. To mu je bila deseta javna opomena u Superligi, zbog čega, prema Propizicijama takmičenja, neće moći da igra u supotu. S druge strane, Marko Jevtović je zaradio tek četvrti karton i mora na prinudnu pauzu prvi put od početka prvenstva, što ostavlja stručnom štabu dileme ko će ih zameniti protiv Vojvodine.

Povoljna okolnost je što je u konkurenciji, posle suspenzije, kapiten Saša Ilić, a kapiten je u prošlosti znao da se pomeri korak unazad i odigra na poziciji zadnjeg veznog. Ona je prirodna za Milana Radina, te je možda ovo pravi trenutak da se letošnji novajlija iz Voždovca predstavi publici na svom mestu. Opcija je još i Saša Marjanović, koji ovog proleća nijednom nije bio ni u protokolu, kao i nešto ofanzivniji Nebojša Kosović.

Drugi problem koji Marko Nikolić mora da reši odnosi se na povredu Nemanje Miletića. On je pod jakim bolovima u finišu zamenjen i, na svu sreću, ustanovljeno je da povreda nije teže prirode. Zglob leve noge je natekao i pred nekadašnjim prvotimcem Javora je nekoliko dana pauze, što ostavlja dilemu ko će ga menjati na levom boku.

Prva opcija je Mohamed el Monir, koji je prošle sedmice debitovao u Novom Pazaru, dok je univerzalac Milan Radin druga varijanta, ako struka proceni da je, umesto u veznom redu, korisniji u odbrani, kao što je bio slučaj u završnici večitog derbija.

Odluka je na Marku Nikoliću.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar