Kup BiH: Sarajevo u finalu!

Fudbaleri Sarajeva prvi su finalisti Kupa Bosne i Hercegovine!

Fudbal 19.04.2017 | 21:30
Kup BiH: Sarajevo u finalu!
Sarajlije su u poslije iznenađujućih 1:1 na "Koševu", u drugom poluvremenu opravdali ulogu favorita protiv Mladosti i slavili u Doboj Kaknju - 2:3 (0:0).

I prvih 45 minuta takođe je ekipa Mehmeda Janjoša imala više od igre i nekoliko odličnih prilika, ali su mreže mirovale.

Najbolju šansu za bordo ekipu propustio je Elvis Sarić u 18. minutu iz jedanaesterca koji mu je odbranio golman Emil Velić. Prethodno je arbitar pokazao na bijelu tačku nakon što je Omer Musić u kaznenom prostoru igrao rukom.

Osim penala, Sarajlije su preko Dušana Hodžića pogodile i prečku u 25. minutu, kao i dvije stative preko Anela Hebibovića u 11. i 20. minutu, ali sreća je u prvom dijelu bila na strani izabranika Husrefa Musemića.

Ipak u nastavku ni "Fortuna" nije mogla da pomogne domaćinu jer je tek što se krenulo s centra, preciznije u 29. sekundi drugog poluvremena, Sarajevo ipak stiglo do prednosti pogotkom kapitena Harisa Duljevića, koji je sjajno pogodio desni ugao sa ivice kaznenog prostora - 0:1.

Dileme oko prolaska u finale najmasovnijeg takmičenja u 60. minutu razriješio je Nermin Crnkić nakon asistencije Hodžića - 0:2.

Na 0:3 povisio je u 83. minutu Adnana Kovačević, čija je lopta pogodila Aladina Isakovića, promijenila smjer i završila u mreži Mladosti.

Domaćin je u 88. i 89. minutu uspio da preko Gorana Brkića postigne dva "identična" pogotka udarcima sa 20-ak metara, da bi isti igrač propustio i penal u sudijskoj nadoknadi za izjednačenje, ali je prečka poslije "panenke" bila saveznik bordo igrača.

Sarajevo će u finalu Kupa BiH igrati protiv boljeg iz duela između Željezničara i Širokog Brijega, čiji je revanš odgođen zbog snijega. Klub sa "Koševa" je dosad osvojio četiri pehara u Kupu BiH, a ovo mu je osmo finale.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar