Obradović: Nisam htio da se ovo desi!

Trener Fenerbahčea Željko Obradović vrlo je emotivno doživeo prvu pobedu u OAKA Areni.

Košarka 19.04.2017 | 21:20
Obradović: Nisam htio da se ovo desi!
Njegov tim je savladao Panatinaikos 71:58, u prvom duelu četvrtfinala Evrolige i preuzeo prednost domaćeg terena.

"Utakmice plej-ofa su ovek veoma teške, naporne, naročito za mene. Nisam želeo da igramo protiv PAO, to je vrlo emotivno za mene. Želim da im se zahvalim na prijemu", rekao je Obradović koji je sa PAO pet puta bio prvak Evrope.

Fener je do trijumfa u Atini stigao velikim preokretom u drugom poluvremenu, koje je počeo sa 16 poena zaostatka.

"Odigrali smo veoma, veoma lošu drugu četvrtinu. Lako smo gubili loptu, deset puta u prvom poluvremenu, nismo se ni trudili da igramo odbranu. Igrali smo bez faula dok je PAO lako postizao poene. O tome sam govorio igračima na poluvremenu u svlačionici. Rekao sam im da izađu agresivniji. Promenili smo našu odbranu tom agresivnošću, jer su oni postigli samo 16 poena u drugom poluvremenu. To, naravno, nije normalno, s obzirom na njihov kvalitet, ali se desi ponekad. Igra u odbrani nam je donela samopouzdanje u napadu, takođe. Postigli smo nekoliko lakih koševa iz kontranapada, počeli da probijamo, i još jednom zahvaljujući agresivnosti promenili utakmicu", analizirao je utakmicu trener Fenera.

Drugi meč na programu je u četvrtak, takođe u OAKA, a igra se na tri pobede.

"Dovoljno smo iskusni da znamo da je ovo samo prva utakmica. Znamo da će i nama i PAO biti teško, rezultat ništa ne menja jer ako želiš na F4 moraš da dobiješ tri meča. Naglašavam, neće biti lako ni nama ni njima. Očekujem veoma tešku utakmicu opet u četvrtak", zaključio je Obradović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar