#FreeNikola ili će 100.000.000 Srba da vas psuje svakog dana!

Zatrpana Denverova stranica! Zar ste sumnjali?!

Košarka 19.04.2017 | 22:15
#FreeNikola ili će 100.000.000 Srba da vas psuje svakog dana!
Evrobasket u Poljskoj ostaće nam u sećanju kad se Srbija posle godina agonije vratila na pobedničko postoje, slavili smo potom i srebra sa Mundobasketa u Španiji i Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, ali kontinentalna smotra ovog leta? Cela Srbija će ovog leta sanjati prvu zlatnu medalju na nekom velikom takmičenju još od Indijanapolisa 2002. godine. Deceniju i po već čekamo. Predugo.

I sada generacija koja obećava. Ako bismo bili u najjačem sastavu... Uz Špance verovatno i najkvalitetniji sastav. A i Furija je “omatorela“ i mi bismo se tu pitali. Ali Nemanja Bjelicagotovo sigurno neće igrati zbog povrede, a ako i Nikola Jokić preskoči ovog leto kako bi se posvetio radu na fizičkoj snazi? Pa, Srbija onda objektivno neće biti baš favorit broj jedan.

Stoga sasvim očekivan “odziv“ srpskih košarkaških fanatika na vest iz Denvera. Fejsbuk stranica Nagitsa zatrpana je komentarima u kojima se ovaj NBA ligaš moli da dozvoli Jokiću da zaigra za Orlove, mada ima i onih upućenijih koji podsećaju na sporazum sa Fibom i činjenicu da je odluka na kraju uvek kod samog igrača. Ima i onih koji ističu da bi ovakva Jokićeva odluka i srpskoj reprezentaciji dugoročno donela mnogo koristi, jer Nikola tek treba da napreduje i razvije se u još dominantnijeg centra.

Takvi naravno ne nailaze na razumevanje tradicionalno ostrašćenog srpskog življa širom planete. Pa se u brojnim komentarima može pročitati i novi haštag #FreeNikola(oslobodite Nikolu), mnogo psovki o kojima nećemo sada, čak i pretnji.. Ali i gomila duhovitih, pa i manje šaljivih komentara.

"Denver bi vrlo lako mogao da se od najpopularnijeg kluba u Srbije pretvori u najozloglašeniji", piše tako izvesni Boki, da mu ne navodimo baš puno ime i prezime.

Jedan Mile podseća Denver da su srpski košarkaši najbolje sezone imali baš posle uspešnih reprezentativnih kampanja. Uostalom...

"Nagetsi su sezonu završili, imaće skoro tri meseca da radi na telo pre no što se pridruži reprezentaciji, dakle sa odmorom oko dva meseca da radi na kondiciji... A vi ste ga imali celih osam meseci. Ne pritiskajte dečka. Mi smo mala, ponosna i siromašna nacija sa posebnim osećanjima prema ovoj igri i navijanje za reprezentaciju je naš način da se izborimo sa svakodnevnim problemima", ističe Mile.

Čak i oni pomirljiviji savetuju Nagetse da pogledaju druge primere evropskih košarkaša.

"Dirk Novicki, Pao Gasol i drugi nikada nisu preskakali reprezentativne akcije pa njihove karijere nisu trpele. Nemojte da zaboravite i da je Jokić eksplodirao posle Olimpijskih igara kada je trenirao sa iskusnijim srpskim igračima, stekao samopoudanje i pokupio poneki trik od Teodosića. I Nagetsi su profitirali", piše Stefan.

Međutim, nisu svi zemljaci tako smireni...

"Već je dve godine u Denveru i što je ovo sad leto tako bitno? Zašto ga već niste doveli u formu? Kad završi karijeru i osvrne se iza sebe neće sigurno da se seća ulaska u plej of sa Denverom... I ne brinite - igraćete taj plej of sledeće sezone. Samo pustite Jokića da igra celu sezonu, a ne samo pola. Platite ga i kažite hvala", oseća se ljutnja u rečima jednog Nikole.

I Goksi smatra da će Jokić više naučiti uz Aleksandra Đorđevića nego u Koloradu.

"A šta će da nauči tamo osim da šutira bez rezona, jer svaku utakmicu koju su izgubili prosek šuta za tri poena je bio 30/9, 36/10, 37/11... Uz Tea i ostale mnogo više će naučiti, a do Eura ima vremena za teretanu".

Negativne emocije prema Denveru su naravno sasvim učestala pojava.

"Naci barabe! Pustite ga da igra! Nikada vi nećete biti Sakramento sa Divcem i Stojakovićem. Uvek ćete biti mali klub bez plej-ofa", dodaje drugi Fejsbuk korisnik.

"Razbili smo vas u Indijanapolisu, sad imamo tim da to uradimo opet. Zato, plašite se Srba! Jer mi smo majstori košarke", nadovezuje se Igor.

"Zli Šumar" upozorava... Uz jasan blef o broju Srba na planeti.

"Ako ga ne pustite da igra 100.000.000 Srba će vas psovati svaki dan".

Naravno, ima i drugačijih mišlenja. Čak i među Srbima. Pa Branko kaže da bi žrtvovanje jednog leta i ostanak u SAD unapredili Jokićevu odbranu, Milan ističe da će biti savršeni košarkaš ako unapredi fiziku, dok Boris podseća da su centru iz Sombora tek 22 godine i da ima vremena za repku, ali da je najbitnije da prvo dostigne svoj puni potencijal...

"Kad se dovede u red svi će profitirati. Biće legitimni lider kako Nagitsa tako i Srbije... Ako želite da imate debeljka koji ne možda igra ni 25 minuta po utakmica onda izvolite", pomalo radikalno konstatuje Boris, koji predlaže i kompromisno rešenje, odnosno kasniji dolazak na pripreme što - znamo svi - selektor Đorđević bar do sada nije dozvoljavao.

I da zaključimo sa jednom ranijom Jokićevom izjavom kojom poentira izvesni Igor: "Verujem da su jedini mišići koji su ti potrebni u košarci oni u mozgu".

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar