Video - Trener Memfisa bijesan: Zek 0, a Kavaj 19 bacanja?!

Trener Memfis Grizlisa Dejvid Fizdejl oštro je kritikovao sudije posle poraza od San Antonija, u drugoj utakmici prvog kola plej-ofa Zapada u NBA ligi.

Košarka 18.04.2017 | 20:15
Video - Trener Memfisa bijesan: Zek 0, a Kavaj 19 bacanja?!
Memfis je izgubio na gostujućem terenu od Sparsa 82:96, pa sada gubi sa 2-0 u seriji.

Fizdejl je rekao da sudije Deni Kroford, Rodni Mot i Bil Spuner njegovoj ekipi nisu dali šansu da izjednači u seriji na 1:1.

On je na konferenciji za novinare prvo rekao da će "popiti čašu vina u avionu" i analizirati utakmicu, ali se ipak predomislio i uz povišeni ton u dvominutnoj izjavi kritikovao sudije, udario šakom u sto i napustio konferenciju.

"Bilo je loše suđenje. Zek Rendolf nije imao nijedno slobodno bacanje, ali je Kavaj Lenard imao 19", rekao je Fizdejl.

Lenard je bio nepogrešiv sa linije za slobodna bacanja, a utakmicu je završio sa 37 poena. Memfis je tokom utakmice imao 15 slobodnih bacanja, a San Antonio 32, iako su Grizlisi imali 35 pokušaja iz reketa, 17 više od Spursa.

"Ja nisam čovek brojki, ali to mi se ne čini u redu", dodao je trener Memfisa. Memfis je u četvrtoj četvrtini stigao na četiri poena zaostatka, 71:75, ali je San Antonio trojkama Tonija Parkera i Pau Gasola uspeo da se odlepi.

"Mislim da je bio prekršaj svaki put kada sam bio na liniji penala. Memfis je fizički tim i na mene svaki igrač ide telom. Mislim da sam uradio nešto i da su sudije na to obraćale pažnju i zbog čega sam odlazio na liniju", rekao je Lenard.

Sudije Kroford, Spuner i Mot su tokom karijera do sada sudili više od 400 utakmica u plej-ofu, a svaki od njih je u NBA ligi duže od 20 godina.

"Kavaj je imao više slobodnih bacanja nego naša ekipa, objasnite mi to. Naši igrači ne uživaju poštovanje koje zaslužuju, pošto Majk Konli 'ne poludi', on ima stila i samo igra utakmice. Ali neću ih pustiti da nas tretiraju na ovaj način. Znam da (trener San Atonija Greg Popović) ima pedigre, a da sam ja mladi početnik, ali neću ovo dozvoliti. Ovo je neprihvatljivo, ovo je bilo neprofesionalo. Moji igrači su se borili u utakmici i zaslužili pravo da ostanu u igri, a oni nam čak nisu ni dali šansu za to", rekao je Fizdejl.

Serija se seli u Memfis, gde će biti odigrane treća i četvrta utakmica. Naredni duel na programu je u četvrtak.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar