Kosovo kupuje pet helikoptera

Opremanje helikopterima potreba je Kosova radi jačanja kapaciteta za delovanje u vanrednim i drugim situacijama - rekao je Isa Mustafa

Region 18.04.2017 | 16:10
Kosovo kupuje pet helikoptera
Kosovski premijer Isa Mustafa imenovao je danas međuministarsku komisiju koja bi, kako se navodi, trebalo da stvori uslove za kupovinu helikoptera. Kako je rekao, time će bezbednost biti podignuta na potreban nivo.

Mustafa je naglasio da je opremanje kosovskih institucija sa helikopterima i povećanje vazdušnih kapaciteta, koji do sada nisu postojali, sada neophodno da bi se suočili sa vanrednim ili drugim situacijama, navodi se u saopštenju vlade u Prištini.

– Opremanje helikopterima potreba je Kosova radi jačanja kapaciteta za delovanje u vanrednim i drugim situacijama – rekao je Mustafa.

Komisiju čine predstavnici Kosovskih bezbednosnih snaga, Kosovske policijske službe, te ministarstava pravde i finansija, saopšteno je iz kabineta premijera Kosova.

Nedavno je predsednik Kosova Hašim Tači obavestio javnost da su u toku pregovori o nabavci pet helikoptera iz Turske.

Kako su Srni rekli izvori bliski Vladi Kosova, međuministarska komisija treba da sprovode proceduru nabavke helikoptera u saradnji sa predstavnicima Kfora i NATO snaga, čiji oficiri aktivno učestvuju u obuci pilota Kosovskih bezbednosnih snaga.

(Telegraf)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

OO5

18.04.2017 19:18

Dajte Miletu jedan na poklon da ne dize kredit.

ODGOVORITE
Name

Ah

18.04.2017 19:46

Otkud im novci?

ODGOVORITE