A da ipak uvedemo ispadanje iz NBA lige?!

Komesar Adam Silver razmišljao je i o tome. . .

Košarka 19.04.2017 | 14:15
A da ipak uvedemo ispadanje iz NBA lige?!
Prednosti i mane. Svaki sistem ih ima. Američki model bez rizika od ispadanja daje klubovima prostor da razigravaju klince i spremaju neku buduću šampionsku generaciju. Ali američki model ne može ni da se poredi sa evropskim kada gledamo dramu koju nosi ne samo borba za vrh tabele, već i za opstanak u eliti.

Komesar NBA lige Adam Siller priznaje da će preko bare morati da se zamisle o nekim negativnim trendovima koji su već dugo primetni. Recimo, odmaranje igrača uoči rezultatski nebitnih utaklmica, a u finišu regularnog toka sezone mnogo je takvih u NBA ligi, jer maltene pola timova nema zašta da igra. Tu je i "tankovanje", odnosno namerno gubljenje utakmica kako bi se osigurali što viši pikovi na draftu.

Ova oba problema vrlo lako bi mogla da se reše. Dovoljno je samo da se baci pogled na ovu stranu Atlantika. Na fudbal doduše.

"Ne kažem da ćemo to uraditi baš tako, ali neke stvari ćemo morati da promenimo. Pričao sam pre nekoliko minuta sa mojim prijateljima iz sveta evropskog fudbala. Oni jednostavno imaju drugačije podsticaje. I sve zbog toga što možeš da ispadneš iz lige", kaže Silver.

Zaista, ako bi takav uopšte postojao teško da bi neke ekipe mogle da se raspuste već sredinom sezone.

"Samo zamislite posledice. Gubite novac od TV parava, gubite novac od skupih cena ulaznia.. U fudbalu se klubovi podstiču da pobegnu sa dna", komentariše Silver.

Razmišlja se dakle. Mada cenimo da je mogućnost da u NBA ligi uvedu ispadanje kao takvo ravna nuli. Ali razmišlja se.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar