Netsi: Teodosić je "strašan" igrač, ali pratimo gomilu!

Generalni menadžer Bruklin Netsa Šon Marks potvrdio je interesovanje ekipe za Miloša Teodosića, ali se ogradio istakavši da prate mnogo igrača iz Evrope.  Menadžer Netsa: Idemo u Evropu, Teo je izvanredan! "Idemo u Evropu", kratko i jasno je odgovorio Marks, kada je upitan za to kako misli da izvuče ekipu iz rezutlatske krize.

Košarka 18.04.2017 | 17:45
Netsi: Teodosić je "strašan" igrač, ali pratimo gomilu!
Generalni menadžer najgoreg NBA tima u sezoni 2016/17, Šon Marks, održao je danas "press" konferenciju na kojoj je američkoj javnosti predstavio plan koji bi Bruklin Netse trebalo da pomeri sa začelja karavana.

Netsi su 2013. godine, ne razmišljajući o tome šta bi moglo da se dogodi sutra, Boston Seltiksima dali TRI prava izbora u prvom krugu drafta kako bi angažovali već islužene veterane, poput Kevina Garneta, Pola Pirsa i Džejsona Terija, što je dovelo do paradoksalne situacije da će Boston, kao prvi na Istoku, imati i prvog pika na narednom draftu, a Netsi, kao najgori u ligi, birati tek 22.

To znači samo jedno - najveći talenti iz "Klase 2017" neće igrati za Bruklin naredne sezone.

"Idemo u Evropu", kratko i jasno je odgovorio Marks, kada je upitan za to kako misli da izvuče ekipu iz rezutlatske krize.

Marks bi tamo trebalo da se sastane sa vlasnikom franšize, ruskim biznismenom Mihailom Prohorovim, kao i nekolicinom skauta koje su Netsi angažovali na evropskim parketima. Marks i njegovi bliski saradnici iz Bruklina pratiće plej-of Evrolige, kao i Fajnal for, ali i završnice nacionalnih šampionata sa ove strane Atlantika.

Novozelanđanin sa solidnom NBA karijerom i iskustvom koje je stekao radeći u stručnom štabu Grega Popoviča u San Antonio Sparsima upitan je potom, konkretno, za Miloša Teodosića.

"Teodosić je izvanredan košarkaš, ali u isto vreme gledaćemo 'gomilu' drugih igrača", dodao je Makrs.

Teodosiću ugovor sa CSKA Moskvom ističe narednog leta i o njegovom odlasku u NBA spekuliše se neprestano od prošle jeseni.

Zanimljivo, Marksov asistent na poziciji generalnog menadžera Netsa je jedan od najboljih Amerikanaca u istoriji CSKA i bivši osvajač Evrolige - Tradžan Lengdon, koji se doduše nije sreo sa Teodosićem u Moskvi, ali koji je igrao protiv popularnog Tea u mečevima sa Olimpijakosom.

U međuvremenu, stiglo je još jedno laskavo priznanje za kapitena naše reprezentacije - Evroliga sastavila je listu deset najboljih asistencija sezone 2016/17 i, a to nije iznenađenje, Teodosićev pas zauzima prvu poziciju. Kao i petu.

Teodosić prosečno beleži 16,1 poena uz 7,2 asistencija i 2,3 skokova po meču u Evroligi.



Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar