Parker o Lenardu: Na MVP nivou!

Kavaj Lenard potvrdio je svoju kandidaturu za MVP nagradu ove sezone impresivnom partijom u ubedljivoj pobedi San Antonija na startu plej-ofa.

Košarka 17.04.2017 | 20:45
Parker o Lenardu: Na MVP nivou!
Sparsi su savladali Memfis Grizlise 111:82, a Lenard ih je predvodio sa 32 poena za 32 minuta (11/14 iz igre), uz pet asistencija, tri skoka i dve ukradene lopte.

"To rade prave zvezde. Plej-of je, on je iskoračio i preuzeo odgovornost. Odigrao je mnogo sjajnih akcija za nas. Vrlo je odlučna individua. On tek postaje svestan svog uticaja na igru na obe strane terena", pohvalio je Lenarda trener Sparsa Greg Popović.

Nakon izgubljenog prvog perioda, Sparsi su nadigrali Grizlise sa 34 poena razlike u preostala tri, zabeleživši devetu uzastopnu pobedu nad Memfisom u plej-ofu.

"Trudili smo se da pritiskamo igrača koji im organizuje napad, da opteretimo Marka Gasola (32p, 11/18) i Majka Konlija (13p, 7as, 5sk, 5/14), da im otežamo igru. Oni su sjajni igrači, mogu lako da dobiju utakmicu", rekao je Lenard posle meča.

Pratili su ga Lamarkus Oldridž sa 20 i Toni Parker sa 18 poena, ali je Lenard bio taj koji je prelomio meč.

"On je naš glavni igrač. Fenomenalan je ove sezone, igra na MVP nivou. Agresivan je na svakoj utakmici. Ako želimo da uspemo u plej-ofu, on mora biti na takvom nivou na svakoj utakmici", rekao je Parker.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar