Video - Džordž: Posljednja lopta mora da ide meni!

Najbolji igrač Indijana Pejsersa Pol Džordž nije srećan što poslednja lopta u napadu protiv Klivlend Kavalirsa nije stigla do njega.

Košarka 17.04.2017 | 18:15
Video - Džordž: Posljednja lopta mora da ide meni!
Iako je bilo jasno da Pejsersi traže svog najboljeg strelca u akciji za pobedu, Kavsi su ga dobro "zatvorilI", pa je u poslednjim sekundima šutirao Si Džej Majls, i promašio.

Džordž je u prvom meču prve runde plej-ofa Istoka postigao 29 poena (9/19) uz sedam asistencija i pet skokova, a pogodio je i trojku koja je omogućila njegovom timu da ima napad za pobedu.

"Nisam se iznenadio kada su me udvojili, to se i očekivalo. Lens (Stivenson) je bio otvoren, to su oni želeli, skoro su me molili da mu dodam. Želeo sam dodavanjem da ih nateram da se povuku, pa da ponovo dobijem loptu i tada ne bi imali dovoljno vremena da me ponovo udvoje. Razgovarao sam sa Majlsom posle utakmice, u takvim situacijama ja moram da dobijem poslednju loptu. Si Džej je preuzeo odgovornost, verujem u svoje momke, nije to problem, ali u takvmim situacijama lopta mora da ide meni", rekao je Džordž.

Prva zvezda Kavalirsa Lebron Džejms je potvrdio da je njegov tim u poslednjoj akciji na utakmici forsirao odbranu tako da Džordž je dobije loptu za šut.

"Hteli smo da neko drugi šutne na koš i onda da živimo sa time šta god da bude. Ako si najbolji igrač na terenu, to ne znači i da moraš da uzmeš poslednji šut. Mislim da je Džordž napravio pravu odluku", smatra Džejms.

"Naravno da smo želeli da dodamo Polu i da on šutira za pobedu. Ipak, dobio sam loptu u ruke na četiri sekunde do kraja i morao sam da šutnem. Bila je to dobra pozicija, ali nisam pogodio", rekao je tragičar Majls.

Kavalirsi su sa 109:108 poveli 1-0 u seriji, a drugi meč na programu je takođe u Klivlendu 18. aprila.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar