Marović mora odmah u zatvor

Predsjednik Osnovnog suda u Kotoru odbio je kao neosnovan zahtjev Svetozara Marovića da mu zbog bolesti bude odloženo izvršenje zatvorske kazne i naložio mu da se odmah javi u spuški zatvor, jer će u suprotnom biti prinudno priveden.

Region 11.04.2017 | 20:55
Marović mora odmah u zatvor
U rješenju sudije Branka Vučkovića navodi se da Marović nije toliko bolestan da ne može izdržavati zatvorsku kaznu, kao i da je u zatvoru u Spužu moguće medicinski zbrinuti njegove bolesti i posljedične zdravstvene tegobe.

Ovakvu odluku sudija je donio na osnovu mišljenja sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Podgorici.

Vučković je naložio Maroviću da se u spuški zatvor javi odmah po prijemu rješenja i zaprijetio mu prinudnim privođenjem.

Marović je prošle godine osuđen na tri godine i 10 mjeseci zatvora zbog zloupotreba u Budvi pošto se nagodio sa tužilaštvom da plati 100.000 evra u humanitarne svrhe i državi uplati 1,1 milion evra.

Zbog malverzacija u Budvi osuđen je i Marovićev sin Miloš, koji je nagodbom sa tužilaštvom kažnjen jednogodišnjom zatvorskom kaznom, uz obavezu da državi plati 380.000 evra.

Obojica traže odlaganje izvršenja zatvorske kazne zbog zdravstvenih problema.

Marovićev sin, koji je u međuvremenu dobio državljanstvo Srbije, tražio je da kaznu zatvora izdržava u toj zemlji.

Ministarstvo pravde je u više navrata saopštilo da Marovići moraju kaznu izdržati u Crnoj Gori.

U aferama koje su godinama potresale Budvu, osuđena su dvojica predsjednika te opštine, potpredsjednik gradske vlasti i brat Svetozara Marovića, Dragan, kao i grupa lokalnih funkcionera i privrednika.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neđo.12.April.2017

12.04.2017 06:49

Kada ćete,Đukanovica ztvoriti?Onbi trebo preostali deo života provesti ui zatvoru.Jerdobro se sna štaje pokrao i prošverco iz.Italije.

ODGOVORITE