Olivera Katarina rasprodaje namještaj da bi platila račune

Olivera Katarina (77) iskreno je progovorila o finansijskim problemima kroz koje prolazi, otkriva zašto je htela da napusti snimanje kultnog filma "Skupljači perja", te priznaje koliko ju je zabolelo što je nisu pozvali na proslavu 50 godina od premijere ovog filma.

Zabava 07.04.2017 | 13:37
Olivera Katarina rasprodaje namještaj da bi platila račune
Čuvena srpska glumica i pevačica stanuje u iznajmljenom stanu u Beogradu i radi na novoj knjizi, a nedavno je prodala još jedan komad nameštaja kako bi platila račun za struju. Priznaje da je istina da je u jednom periodu imala samo dve haljine i da je na ulicu izlazila u sinovljevim patikama.

 - To sam radila namerno, da pobedim sujetu i dovedem sebe u stanje da me ne zanima kako sam obučena i kako izgledam. Ali, činjenica je da je to bilo u vreme moje baš velike muke i bede. Zbog ponosa ništa ni od koga nisam tražila. Tako je i sada, kad rasprodajem pokućstvo i uspomene da bih platila računem, preživela. Ne želim o tome da pričam, ni sina ne opterećujem svojim problemima. Neko je davno rekao: "Moje siromaštvo je dokaz mog poštenja i dostojanstva - rekla je Olivera za magazin "Glorija".

Oliveru i dalje pamte po ulozi u "Skupljačima perja", najuspešnijem jugoslovenskom filmu, u kojem su pored nje glavne uloge igrali Bata Živojinović i Bekim Fehmiju. Po prvi put je priznala da je htela da pobegne sa snimanja, ali kaže da ima samo lepe uspomene na taj film.

- Kada nam je reditelj Aleksandar Saša Petrović prvi put pustio materijal da vidimo, doživela sam šok. Činilo mi se da sam ružna, plakala sam danima i molila ga da me zameni, ali on nije hteo ni da čuje. Naprotiv, bio je oduševljen, govorio mi je da budem strpljiva i ne sumnjam nepotrebno. Ohrabrio me je i ostala sam do kraja - rekla je te ispričala da ju je mnogo pogodilo što je nisu pozvali na proslavu 50 godina od premijere filma.

- Niko me ne zove. Ovo sa "Skupljačima perja" je poslednja kap u čaši. Mene je to iznenadilo, a mog sina naljutilo. Zar nije najlogičnije bilo da mene zovu, jer sam jedina živa od troje glavnih glumaca? - rekla je i dodala:

- Zaista verujem da u mom slučaju iza svega stoji politika. Deklarisala sam se kao Srpkinja u vreme kad to nije bilo poželjno ni pametno. I sada je, da se ne lažemo, bolje reći: "Ja sam Beograđanka", nego "Ja sam Srpkinja." Ovo prvo zvuči neutralno.

Blic
foto:internet

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

bsk

07.04.2017 12:12

Lutko moja mnoge su kao ti mislim na estradu ali jedno je sigurno danas jesi sutra nisi malo morate misliti i na stare dane ali vi pucate na sve sto stignete od besni auta godisnji odmora sto visae brakova ili partnera malo manje proseravanja dolaze uvek mladji

ODGOVORITE
Name

rumunija

07.04.2017 14:58

E bsk opet brljavis,ti nemozes dostici ni proziviti kao ova dama za sto zivota!

Name

re rumunija

07.04.2017 16:29

Zato sad i rasprodaje sto je tako visoko zivela.

Name

Janko

07.04.2017 19:05

Poznajem je lično, kapa dole ovoj velikoj dami i srpkinji, ne olajavjte je, sitne duše, sramota je!

ODGOVORITE
Name

Zorica Zarić

08.04.2017 18:37

Poštovani gospodine Janko, hvala Vam za ovaj divan komentar. A Vi, drage kolege, mogli biste da se raspitate ko je objavio priču, pa da ispravno potpišete izvor. Hvala unapred.

Name

sasa

08.04.2017 18:56

Vrlo je bitno da si srpkinja sta to znaci ..

ODGOVORITE
Name

D.

09.04.2017 08:06

Kako nemaju? Pa moj otac koji je bio rudar je napravio kucu i imao nesto u starosti. A ljudi njenog kalibra da nemaju ni stan. Zaista to ne mogu da shvatim.

ODGOVORITE
Name

Ne mogu ni drugi!

09.04.2017 12:48

Ako je volontirala, opet njen problem. Da je na zapadu, bila bi u socijalnom stanu ili u nekom od domova u kojima rade naši doktori i bolničari. Svako treba misliti na starost, i kad zaradjuje 200 EUR.