Beograd rasprodat za Vaskrs

Svih 5. 200 hotelskih kreveta u 93 beogradska hotela, kao i ležajevi u 120 prestoničkih hostela biće puni za predstojeće praznike, jer je zahvaljujući poklapanju pravoslavnog i katoličkog Vaskrsa, povoljnim cenama i dobrom kvalitetu srpska prestonica hit destinacija.

Putovanja 04.04.2017 | 08:51
Beograd rasprodat za Vaskrs
Na Veliki petak konvoj autobusa krenuće u 7 časova sa glavnog sofijskog trga Aleksandar Nevski ka Beogradu. Bugarski turisti trodnevni aranžman sa dva noćenja plaćaju po 100 evra, a obožavaju Beograd zbog velikog broja kafića i kafana. Bugarima se najviše dopada atmosfera, kao i činjenica da se u kafanama puši. Pored meraka, većina odluči da ode i na izlet i do Sremskih Karlovaca. Izraelske turiste pak ka Beorgadu vuče šoping, a trošenje im je toliko primamljivo da nedeljno u Surčin sleće po šest čartera iz Tel Aviva. Broj izraelskih turista skočio je za 400 odsto!

"Svako je pronašao nešto, jer Beograd nudi za nekoga sve, ali za svakoga po nešto", ističe Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda. "Posebno nam je drago što su i Grci otkrili Beograd, broj gostiju iz Grčke je skočio 100 odsto".

U centru Beograda je postavljeno 30 novih turističkih info-tabli, koje će turistima omogućiti lakše snalaženje po našem gradu, a Beograđanima pomoći da se odluče da pešače po gradu. Nove info-table, na srpskom, engleskom, kineskom i ruskom jeziku, postavljene su u Knez Mihailovoj, na Terazijama, Slaviji, u Kralja Milana i drugim centralnim gradskim ulicama.
 
Turisti će tokom predstojećih praznika zaista uživati u Beogradu, jer je počela sezona razgledanja otvorenim autobusom, a svakodnevni polasci su u 11 i 13 časova sa Trga Nikole Pašića. Vožnja traje 70 minuta, a na osam jezika se može čuti priča o srpskoj prestonici. Karta "BS tursa" košta 600 za odrasle i 400 dinara za decu. Karta od 1.200 dinara uključuje autobusku i plovidbu brodom od sat i po. Na Beogradskoj tvrđavi uvedena je viteška straža, a za Vaskrs se održava i "Vitez fest".

Ljubitelji tradicije mogu da ispred Skupštine grada u 11 i 14 časova svake subote i nedelje krenu i ka dvorskom kompleksu i vide dvorski park, Kraljevski dvor, Beli dvor i dvorsku crkvu Svetog Andreja Prvozvanog.

Beograd će stranci moći da upoznaju i iz brendiranog tramvaja koji svakog petka i subote polazi sa okretnice kod ZOO-vrta, a tura je besplatna. Najbolji srpski folklor svake subote u 20.30 može da se gleda u Dečjem kulturnom centru.

Naredne nedelje počinje kompletna rekonstrukcija Skadarlijske česme, koja će biti završena za dve nedelje. Česma će zasijati u punom sjaju za Prvi maj, kada se zvanično otvara nova sezona. Takođe, u septembru počinje zamena kaldrme, pa će Skadarlija naredne godine zasijati punim sjajem.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar