Najpopularnije gradske pijace u Evropi

Među čuvene gradske pijace koje treba posetiti uvršten i market u centru Beograda, pišu "Večernje novosti".

Putovanja 25.01.2017 | 10:54
Najpopularnije gradske pijace u Evropi
Pravi miris i ukus nepoznatog grada najbolje mogu da se osete odlaskom na pijacu. Buka ribara, mesara i ostalih prodavaca dočarava karakter naroda u čiju je posetu došao turista. Neke pijace, poput tokijske Cukiji, gde se prodaje riba, zaista su egzotične. Na drugima, pored tezgi može i da se ruča.

Varvakios Agora, Atina

 

Ova javna pijaca prepuna lokalnih kupaca i turista koji odušeljeno prolaze pored oktopoda i maslinki pravo je mesto da se upozna Grčka. Svi mediteranski proizvodi ovde mogu da se probaju, a u malim tavernama služe brz i ukusan ručak.

Bokerija, Barselona

Prava je šteta šetati ulicom Rambla a ne svratiti na pijacu Bokerija. Ovo je jedna od najpoznatijih pijaca na svetu, i najšarenijih. Voće jarkih boja i morski plodovi mame mirisom. U fišecima služe ukusne zalogajčiće, a strpljivi mogu da sednu u bar "Pintokso" i pojedu tapas.

Merkato di Testačo, Rim

Ova istorijska pijaca pre nekoliko godina preseljena je u novu zgradu, pa su se, uz stare prodavce, pojavili i novi, koji su doneli svežu energiju u reklamiranju svojih proizvoda. Ovo je mesto na kojem mogu da se kupe konjske kobasice i kanoli, ali i da se poruči svež sendvič.

Borou pijaca, London

Ova pijaca postoji čitav milenijum, a poslednjih godina transformisala se u "fensi market", prepun aromatičnih putera, retkih pečuraka i engleskih sireva. Ovde turisti razgledaju, slikaju se i ručaju suši.

Zeleni venac, Beograd

 

Foto: belgraded.com / Flickr.com Verovali ili ne, ali strancima je centralna pijaca u Beogradu velika atrakcija! Najviše su iznenađeni cenama voća, koje je u njihovim zemljama bar duplo skuplje. Zanimljivivo im je što se na istom mestu prodaju organska hrana, banane, zimnica i garderoba.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

lijan

25.01.2017 10:49

Izgleda da ce I Pale napokon dobiti pijacu!!!

ODGOVORITE