Uživanje u najpopularnijem napitku

U glavnom gradu Austrije za koji kažu da neguje posebnu kulturu ispijanja kafe od 13. do 16. januara 2017. održava se treći po redu “Festival kafe“.

Putovanja 24.12.2016 | 10:56
Uživanje u najpopularnijem napitku
Više od 80 izlagača predstaviće se u bečkoj Otakrinškoj pivari.

Posetioci će moći da se informišu o aktuelnim dešavanjima na međunarodnom tržištu kafe i upoznaju široku paletu inovacija za uživanje u čarima kafe kod kuće, na poslu ili u kafeu.

Proizvođači i trgovci kafe predstaviće brojne vrste kafe, vlasnici pržionica demonstriraće procese prženja a profesionalni baristi prezentovaće umetnost pripremanja kafe. Posetioci će moći da degustiraju i nove interpretacije kafe sa žestokim pićima. Da li ste znali da je u procesu pripremanja kafe 98% voda a 2% kafa? Ni jedan drugi proizvod nema toliko dodatnog pribora kao kafa: vodenica za kafu, šolje, voda, bokal za mleko, činija za šećer.

U okviru festivala predviđena su predavanja i radionice a čitav program će pratiti muzika uživo. Festival će takođe imati humanitarni karater, organizatori će sakupljati novac za izgradnju škole za decu berača kafe u Burundiju.

Festival je 2016. godine posetilo više od 12.000 ljubitelja kafe.

Izvor: Predstavništvo grada Beča

Komentari / 0

Ostavite komentar