"Ko od zaposlenih kupi iPhone 7 dobija otkaz"

Neke kineske kompanije su svojim zaposlenim postavili jasan ultimatum - ako kupe iPhone 7 ili iPhone 7 Plus, rizikuju otkaz.

Informacione tehnologije 09.10.2016 | 13:08
"Ko od zaposlenih kupi iPhone 7 dobija otkaz"
Prema pisanju BBC, poslodavci to čine iz patriotskih razloga i odvraćaju zaposlene od preteranog materijalizma. “Ako prekršite ovo pravilo, odmah podnesite ostavku”, stoji u jednoj od poruka poslodavaca (u ovom slučaju Nanyang YongkangMedicine Company).

Poruka je objavljena 18. septembra, upravo na dan kada se obeležava 85. godišnjica japanskog napada i okupacije istočnog dela Kine.

“Ne zaboravite na taj istorijski dan. Ne zaboravite nacionalno poniženje i bojkotujmo strane proizvode”, stoji u poruci kompanije Nanyang Yongkang.

U izjavi za BBC, iz ove kompanije kažu da su do te odluke došli kako bi ukazali zaposlenima da više treba da misle na svoje porodice, a manje na luksuzne predmete.

Ovo nije prvi pokušaj bojkota ili zabrane Appleovih proizvoda u Kini. Ranije ove godine je sličnu stvar uradila i kompanija Bina Technology. Deo prodavnica elektronike je takođe odbio da prodaje iPhone.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar