Mijenja se način na koji gledamo video snimke na YouTubeu

YouTube planira potpuno da promeni način na koji gledamo video snimke na mobilnim telefonima – uz pomoć nove mobilne aplikacije pod nazivom YouTube Go.

Informacione tehnologije 01.10.2016 | 11:26
Mijenja se način na koji gledamo video snimke na YouTubeu
U pitanju je aplikacija koja bi na YT trebalo da privuče novih milijardu korisnika, između ostalog i iz zemalja poput Indije, Kine, Brazila i Indonezije, gde se ovaj servis gleda na različitim uređajima i uz različite mogućnosti spajanja na internet.

Upravo je Indija bila mesto na kojem je voditelj YouTubeove radne grupe Niba Jain zajedno sa svojom ekipom radio na razvoju nove aplikacije, koja bi trebalo sjajno da radi i na sporijim brzinama interneta i na jeftinijim uređajima, uz manju potrošnju internet prometa.

Noviteti koje donosi YouTube Go su brojni: aplikacija će moći da radi i kada korisniknije spojen na internet, a preuzete video snimke korisnici će moći da dele s drugim u blizini putem bežične veze. Osim toga, YT Go će omogućiti korisnicima pregled prvih šest sekundi videa kako bi mogli da odluče žele li baš na njega da troše svoje megabajte, a biće im dostupna i informacija o veličini svakog pojedinog videa kako bi znali koliko će prometa na njega potrošiti.

Novost je i činjenica da YouTube Go neće imati sve mogućnosti osnovne aplikacije, poput komentara, trendova i pretplata. Očekuje se da će nova aplikacija svima biti dostupna već početkom 2017. godine, a stručnjaci predviđaju da će zauvek promeniti način na koji danas pregledamo i dijelimo video snimke.

 B 92
foto: internet

Komentari / 0

Ostavite komentar