Parfem, toaletna ili kolonjska voda?

Većina dama voli da miris što duže traje, stručnjaci tvrde da to zavisi od koncentracije ulja u alkoholu i vodi, pa su "vodice" klasifikovane kao parfimisane, toaletne i kolonjske, a tu su i parfemi.

Moda i ljepota 09.04.2016 | 08:36
Parfem, toaletna ili kolonjska voda?

Da li ima nešto ženstvenije i senzualnije od mirisa, koji ostaje da lebdi za vama i kada napustite prostoriju? Većina dama voli da miris što duže traje, stručnjaci tvrde da to zavisi od koncentracije ulja u alkoholu i vodi, pa su "vodice" klasifikovane kao parfimisane, toaletne i kolonjske, a tu su i parfemi.

* Parfimisana voda sadrži od jedan do tri procenata parfemskog ulja u alkoholu i vodi, a miris traje manje od 60 minuta.

* Kolonjska voda obično ima od dva do četiri odsto parfemskih ulja u alkoholu i vodi i traje oko dva časa.

* Toaletna voda sadrži od pet do 15 procenata mirisnog ulja rastvorenog u alkoholu, pa se oseća do 180 minuta posle stavljanja.

* Eau de parfum je oznaka za ženske i muške mirise i garancija da sadrži od 15 do 20 odsto čistog parfemskog ulja, tako da aroma traje od pet do osam sati.

* Parfem traje do 24 časa, sadrži od 20 do 30 posto mirisnog ulja i naziv je dobio od latinske fraze per fumum (kroz dim).

Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar