Stanari izbjegličkog centra ne vjeruju Vladi

Najveći kolektivni centar za izbjegla i raseljena lica u Republici Srpskoj nalazi se u Doboju i odavno je postao simbol neuslovnog života i nebrige države prema onima koji su se odlučili da ostanu u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 27.03.2016 | 19:00
Stanari izbjegličkog centra ne vjeruju Vladi

Deceniju i po stanari ovog doma koji je u nadležnosti Ministarstva za izbjegla i raseljena lica slušaju obećanja o konačnom rješenju njihovog stambenog pitanja. Za tu deceniju i po mnogi su odavde završili školu, zasnovali porodice, ali i pomrli, što je i najčešći slučaj.

Ipak, većini životi su zapečaćeni u ovoj ruševini i svode se na jutarnje odlaske u javnu kuhinju i tavorenje po memljivim sobama i sablasnim hodnicima.

Posljednje obećanje koje su od Vlade Republike Srpske dobili je da će ovaj kolektivni smještaj biti rasformiran ove godine, jer će se izgraditi zgrada za njih, ali od zgrade još nema ni temelja. Stanari odavno ne vjeruju nijednom obećanju.

Stanari doma su većinom bez ikakvih primanja, a za neke od njih situacija je postala nepodnošljiva.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović kaže da je od strane grada sve spremno, ali odluke i procedure donose se u Banjaluci, a što će tiče obaveza grada Doboja sve će biti ispunjene.



Službenik Odsjeka Ministarstva za izbjegla i raseljena lica u Doboju nije se javljao na naše pozive, tako da nismo ni mogli da dobijemo informaciju kad će početi izgradnja planirane zgrade, ali je već sada sasvim očigledno da će stanari ovog doma i narednu zimu prezimiti u ovoj ruševini.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ne stima,

27.03.2016 17:49

Dzabe donacije, dzaba obecanja, i dalje ce se ostati kod ovakvog stanja.

ODGOVORITE
Name

Hmmm

27.03.2016 18:43

21 godina iza rata..??!!

ODGOVORITE
Name

zuz

27.03.2016 19:30

Donacija je potrosena za izgradnju dijela auto puta sa IMT, tako da do sledece poplave nista.

ODGOVORITE
Name

borac

27.03.2016 23:56

Zar u ovoj vlasti nema niko realan i posten, da izjavi ovo nista ne valja. Nece biti dobro ni politicarima ni tajkunima ako narod nema za hljeb.

ODGOVORITE
Name

suncica

28.03.2016 06:57

Ma kakve izbjeglice pola njih je kupilo stanove,a i dalje koriste pogodnosti u ovom smjestaju na racun drzave. Pa zato nece moci doci na red oni kojima je pomoc bas potrebna.

ODGOVORITE
Name

???

28.03.2016 07:06

Kako je novinar izračuno da su tu deceniju i po Rat stao pre 20 i vise godina

ODGOVORITE