Kejt Blančet imala najbolju haljinu na Oskaru

Glamurozna 88. dodela Oskara počela je defileom nominovanih i ostalih zvanica na crvenom tepihu ispred „Dolbi teatra“ u Los Anđelesu. Iako nije osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu u filmu „Kerol“, modni kritičari smatraju da je glumica Kejt Blančet, kao i prethodnih godina, nosila jednu od najlepših haljina večeri – mint-plave boje sa floralnim aplikacijama iz kolekcije „Armani Prive“.

Moda i ljepota 29.02.2016 | 16:37
Kejt Blančet imala najbolju haljinu na Oskaru

Lepotica bala, kako ju je prozvao Harpers bazar, bila je mlada Alisija Vikander u prljavo-žutoj haljini marke „Luj Viton“.

Glumica Šarliz Teron pojavila se u „Diorovoj“ haljini crvene boje dubokog dekoltea.

Ovogodišnja najbolja glumica Bri Larson primila je Oskara u modroj haljini „Guči“ Alesandra Mišela, sa naglašenim strukom.

Runi Mara je nosila elegantnu haljinu „Živanši“ Rikarda Tišija sa ručno rađenom čipkom.

Pevačica Lejdi Gaga, poznata po svom ekscentričnom stilu, pojavila se kao i prošle godine u belom, u odevnoj kombinaciji koja se može definisati kao večernja haljina sa nogavicama, a koju potpisuje njen stilista Brendon Maksvel.

Glumac Džared Leto je prema oceni Harpers bazara bio najbolje odeveni muškarac večeri. Leto je nosio crno odelo sa potpisom Alesandra Mišela za „Guči“, sa crvenim cvetom umesto tradicionalne leptir-mašne.

Oskarom nagrađeni Leonardo Dikaprio nosio je crno odelo „Armani“, kao i devetogodišnji Džejkob Čendli, zvezda filma Soba.

Glumac Endi Redmejn, nominovan za najbolju mušku ulogu u filmu Dankinja, bio je u elegantnom crnom odelu, sa sakoom od pliša Aleksandra Makvina.

Modni urednik Instajl magazina Erik Vilson zaključio je da je dodela nagrada Američke filmske akademije bila takmičenje golih ruku i da bi vez i milje uskoro mogli da budu definisani kao večernje haljine, prenosi Rojters.

RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar