Zaštitite kožu na planini

Pre izlaska na planinsko sunce, morate da zaštitite kožu od štetnih spoljnih uticaja. Zato spremite kremu za sunčanje, balzam tza usne, kremu za ruke i naočari za sunce.

Moda i ljepota 25.01.2016 | 11:17
Zaštitite kožu na planini

Ako nameravate da narednih dana uživate u zimskoj idili na planini, pre izlaska na snežne padine obavezno zaštitite kožu od štetnih spoljnih faktora.

* Za negu lica, kao i za sve delove tela izložene suncu (vrat i uši) koristite kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom kako ne biste "zaradili" opekotine, budući da sneg reflektuje i do 85% sunčevih UV zraka.

* Usne zaštitite balzamom sa zaštitnim faktorom, a izbegavajte sjajeve i svetlucave ruževe koji privlače sunčevu svetlost.

* Iako nosite rukavice, obavezno "nahranite" ruke hidratantnom, nemasnom, kremom koju koža brzo upija da biste sačuvali mekoću i elastičnost.

* Oči zaštitite naočarima za sunce ili ski-maskama sa 100% UVA i UVB zaštitom i ne skidajte ih dok ste na otvorenom kako ne bi došlo do "snežnog slepila", bolnog stanja koje se javlja usled preduge izloženosti sunčevim zracima koji se reflektuju sa snežnih površina, a mogu da oštete rožnjaču.

* Posle dana provedenog na snegu priuštite sebi toplu terapeutsku kupku koja će opustiti mišiće čitavog tela, a umorne noge izmasirajte losionom ili kremom.

Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar