Njega kože oko očiju

Da biste ujutru izgledali sveže, neophodno je da nezi najosetljivijeg dela lica oko očiju posvetite posebnu pažnju. Čak i ako se ne šminkate, pre spavanja detaljno očistite lice.

Moda i ljepota 22.01.2016 | 10:00
Njega kože oko očiju

Deo oko očiju sastoji se od čak 22 mišića, koji su u konstantnom pokretu. Koža je tu vrlo tanka i slabo zaštićena hidrolipidnom barijerom, kolagenim i elastinskim vlaknima. Zato je često dehidrirana, pa se tu prvo vide tragovi umora i starenja. Da biste ujutru izgledali sveže, neophodno je da nezi ovog najosetljivijeg dela lica posvetite posebnu pažnju.

* Čišćenje bez trljanja

Čak i ako se ne šminkate, pre spavanja detaljno očistite lice jer samo čista koža može da upije maksimum hranljivih sastojaka iz krema za negu. Nanesite mleko ili losion za skidanje šminke na pamučnu vatu i pritisnite je na zatvorene kapke nekoliko sekundi. Pravite lagane, kružne pokrete u smeru kazaljke na satu, a zatim čvršće pokrete od vrha kapka ka vrhovima trepavica. Očistite zonu ispod očiju od unutrašnjeg ka spoljašnjem uglu oka i završite provlačeći vaticu duž linije trepavica.

* Utapkajte kremu vrhovima prstiju

Nanesite kremu za deo oko očiju na koščate delove oko očiju, lagano utapkajte i razmažite od unutrašnjeg ka spoljašnjem delu oka. Koristite domali prst, jer je najslabiji i nećete moći jako da pritiskate.

Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar